Pratite nas

Reagiranja

Otvoreno pismo Mladena Pavkovića predsjedniku Vlade Republike Srbije

Objavljeno

na

Vučiću, vi ste sebi najveći neprijatelj. Žalosno, ali je tako.

Gospodine Aleksandre Vučiću,

nakon što je čak i Europski parlament donio rezoluciju, o zasad, na žalost, neosuđenom balkanskom krvniku Vojislavu Šešelju, napokon ste otvoreno i jasno ponovno pokazali svoje pravo lice, tj. da ste i dalje na liniji Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, za što ste se zajedno s Šešeljem i Nikolićem zalagali i u vrijeme Domovinskog rata.

U beogradskoj “Politici” (petak, 28. studenoga 2014.) među ostalim ste izjavili da je “Rezolucija Evropskog parlamenta uvredljiva za Srbiju”. To ste vjerojatno zaključili po tome da je cijela Europa na jednoj, a da ste vi na drugoj strani.

Međutim, kad se pročita vaš komentar na rezoluciju, umjesto da se pokrijete preko glave i priznate makar svoje greške iz Domovinskog rata, kad ste, kako kaže Šešelj, zajedno s njim i Nikolićem bili na prvim crtama agresije, vi i dalje nastavljate bitku za koju i sami znate da ćete je izgubiti ili bolje rečeno još se više osramotiti.

Dakle, u tom dnevnom listu vi ste uz ostalo izjavili: “Da li treba da hapsimo Šešelja zbog njegovih reči upućenih meni, ili Tomislavu Nikoliću, ili zbog onoga što je rekao o Zoranu Đinđiću? Zašto se u rezoluciji ne pominje Zoran Đinđić? Što niste doneli rezoluciju o nacisti Šimuniću, ili o Tompsonu i njegovim ustaškim pesmama, ili o Ante Gotovini, već su oni dočekivani kao heroji. Kakvo je to licemerje? Šta, mislite da ćemo da ćutimo, da ne smemo da odgovorimo? Mi ćemo da štitimo Srbiju, nećemo vam dati da je ponižavate lažima i neistinama.”

Eto, već po tome se lijepo vidi da vi šumom, a cijela Europa drumom. Hrvatskog nogometaša, reprezentativca, časnog i uvaženog Josipa “Joe” Šimunića nazivate nacistom!? A on još bio dijete (rođen 1978.) kad ste vi igrali u “reprezentaciji” agresorske Srbije! A, ako ne znate, a očito da ne znate, onda vas treba poučiti da je nacizam bila državna ideologija u Njemačkoj od dolaska NSDAP-a na vlast 1933. do vojnog poraza njemačke vojske 1945., kad je zabranjen u zemlji svog nastajanja. Međutim, Srbi su zajedno sa Crnom Gorom i zločinačkom JNA početkom devedesetih očito preuzeli “štafetu” od poražene Njemačke, pa su doživjeli to što su doživjeli. Nadalje, gospodine Vučiću, spominjete “kao grom iz vedrog neba” hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona i njegove “ustaške pjesme”! Kao prvo, ovaj je čovjek u vrijeme rata bio na suprotnoj strani od vas, Šešelja, Nikolića i sličnih. Vi ste bili srpski dragovoljci, a on – hrvatski. Vi ste napadali, a on se branio! No, o kakvim vi to ustaškim pjesmama govorite? U Hrvatskoj, vjerujte, nema većeg i značajnijeg pjevača domoljubnih pjesama, a one se umnogome razlikuju od “ustaških”, iako su u vrijeme rata svi Srbi za hrvatske branitelji govorili da su “ustaše”. Kad bi vam rekao da kažete barem jednu “ustašku” pjesmu koju je snimio Thompson, odnosno koju izvodi na svojim koncertima što biste odgovorili? Za vas su očito, na žalost, sve ustaške pjesme koje govore o obitelji, domovini i Bogu! A jedino takve su na repertoaru ovog iznimnog pjevača. Za vas je nacist i general Ante Gotovina, iako ga je Haaški sud oslobodio svih optužbi! Gotovina je, ako se ne sjećate, “sam” porazio pola četničke vojske, ali po vojničkim pravilima, nije bio kukavica, već Junak Domovinskoga rata! I on je po vama nacist jer je branio svoje! (Sic!).

Odgovarajući na pitanje o utjecaju rezolucije na odnose Srbije sa Hrvatskom, rekli ste:

  • “Želimo dobre odnose sa Hrvatskom, ali hvala im na svemu što su govorili. Jasno nam je šta misle o nama i šta nam žele. Srbija nije uništila nijednu latiničnu tablu, a imamo ih 10.000. Nemojte da nam predavanja o demokratiji i ljudskim pravima drže Hrvati, koji nisu u stanju da sačuvaju deset tabli na ćirilici.”

Vjerojatno mislite na “ćirilićne table” koje su postavljene po Vukovaru. Ne, nisu, gospodine Vučiću, Vukovarci protiv ćirilice, oni su protiv ćirilice koja je stigla na žalost i s vama, Šešeljem, Nikolićem, Kadijevićem, Miloševićem, Stanimirovićem, Šljivančaninom i drugima 1991. u Vukovar. Sjećate li se kako je izgledao taj grad i što je bilo s desetinama tisuća nevinih Hrvata 18. studenoga 1991.? Vi u Srbiji nemate ni jednu Ovčaru, a mi ih zasad imamo 145! Osim toga, ni jedan srpski ratni zločinac još uvijek, na žalost, nije odgovarao za razrušenu vukovarsku ratnu bolnicu, baš za ništa što se tiče zločina u ovome gradu, ali ni za zločine u Škabrnji i mnogim drugim gradovima i mjestima diljem Hrvatske. Pa, ako ste tako veliki “demokrata” što ne dozvolite da se barem na srpske koncentracijske logore u kojima su nakon okupacije Vukovara mučeni i ubijani Hrvati (a bili su po cijeloj Srbiji) postave spomen-ploče na ćirilici i latinici? Kad bi se to i dogodilo, recite iskreno, kako dugo i koliko bi ih uspjeli sačuvati?

A što se tiče dosadašnjih odnosa Hrvatske sa Srbijom ne možete reći da nisu bili dobri. U želji za tim poglavito je prednjačio i prednjači predsjednik RH Ivo Josipović.

Vi bi, gospodine premjeru, sve Hrvate koji su sudjelovali u obrani svoje Domovine strpali u Haag, na robiju. A na pitanje, kad bi Haag naredio da Šešelj bude uhićen, kažete:

  • “Ne primam naređenja od Haga, niko sa mnom tako ne razgovara. Predsjedniku vlade samo narod Srbije može da izda naređenja.”

Šešelj vam je u tom istom listu ovako odgovorio: “Moguće je da Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić odluče da me na silu isporuče. U tom slučaju moraju da me uhapse i vode sudski postupak koji traje minimalno 14 dana. Ja se tome radujem, da me moji (čujte sad ovo!) glavni saučesnici u svim eventualnim ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti hapse i isporučuju Tribunalu. Šta bi čovek više od toga mogao da poželi”, rekao je.

Dakle, već i s toga je više nego jasno da vam nisu Hrvati najveći neprijatelji, već da ih itekako imate i u svojoj blizini. Pa, prvo se obračunajte s njima… Baš u tome, kako ne vidite, ide vam u prilog i donesena rezolucija, koja je snažno osudila Šešeljevu patološku retoriku, poticanje na mržnju i pokušaj sabotiranja europskog puta Srbije.

No, rezolucija nije donijeta, kako vi tvrdite, zbog predstojećih predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, jer da je tome tako onda bi to bilo, slažemo se s vama, – neodgovorno. Prije bi bila neodgovorna vaša izjava da je Europski parlament u povodu Rezolucije o Šešelju “izašao u susret mržnji i ksenofobiji”.

Stoga, gospodine Vučiću, kako god okrenuli, vi ste ipak sebi najveći – neprijatelj.

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari