Pratite nas

Reagiranja

OTVORENO PISMO: Nenad Zakošek, Mesić i ‘crveni drugovi’ opet sramote Hrvatsku u Njemačkoj

Objavljeno

na

Nakon Pupovca, Stipe Mesića, Hrvoja Hribara proteklih dana    sa blaćenjem Hrvatske u Njemačkoj nastavio je prof. Nenad Zakošek, Gongov čelnik i profesor na Fakultetu političkih nauka Zagreb.

Na adresu portala Kamenjar.com stiglo je Otvoreno pismo, profesora Ljubomira Šaravanje koji nam kaže: Vrlo ugledna i hrabra redakcijo, hvala vam što se borite za slobodnu i demokratsku Hrvatsku i hrabro svjedočite istinu o Hrvatskoj. Ne mogu, a da se ne osvrnem na vrlo složene prilike Hrvata i naše loše politike i diplomacije u Njemačkoj, gdje se ne koriste potencijali naše dijaspore već Nijemcima predstavlja hrvatska Balvan revolucija, koja se sada vodi raznim političkim manipulacijama i uz pomoć zaostale Račanove diplomacije, što ću vam pojasniti u priloženom tekstu:

Nakon Pupovca, Stipe Mesića, Hrvoja Hribara proteklih dana   sa blaćenjem Hrvatske u Njemačkoj nastavio je prof. Nenad Zakošek, Gongov čelnik i profesor na Fakultetu političkih nauka Zagreb. Nema razloga da njemački uglednici koji su bili pozvani  na predavanje u Berlinu ne vjeruju jednome “uglednom” profesoru, koji će im je u berlinskoj zakladi Heinrich Boll i Institutu za političku ekologijo održao anti desničarsko i antidomoljubno  predavanje na temu: “Solidarnost protiv desnog ekstremizma u Hrvatskoj”.

A uz profesora  Zakošeka nastupili su  i druge same “zvijezde” HR antife: Nika Radić, kiparica, Ivan Balžević, tajnik zaklade Solidarna i Gong, zatim Vedran Horvat, direktor Instituta za političku ekologiju i suosnivač Solidarne.

Koji su sve to lijevi socijaldemokrati  i “demokratski” likovi, mrzitelji novije hrvatske povijesti, izdanci Račanove partije i nakon Račana, pioniri druga Zoke i destruktivci novije hrvatske povijesti nije potrebno ni trošiti riječi, ali zavrijeđuju pozornost vizavi svoje odlične antihrvatske umreženosti.

Tako njemačkim stručnjacima  i novinarima za ljudska prava već godinama  antifa -antidomoljubni hrvatski stampedo rasčlanjuje  i omogućuje uvid, u kako kažu, inovativnu, aktivističku i filantropsku praksu otpora protiv neprijateljskih napada na ljudska prava u demokratski upitnoj zemlji Hrvatskoj. Sramota uz jedini mogući zaključak: Proplači ti krasna hrvatska grudo, tko te po svijetu kleveće i sramoti. Soroševo otvoreno društvo puno para i nesalomljivog antidimoljubnog zanosa.

Nema što Zakošek i društvo lijepo su formulirali i zamotali Nijemcima još jednu socijaldemokratsku podvalu želeći prikazati sa kakvim se sve to avetima oni bore na hrvatskoj društvenoj i političkoj sceni. I normalno neprijatelje(hrvatske domoljube) odmah tretiraju kao antisemite, desnoradikale, profašističke elemente. Zar tako nisu radili crveni fašisti Josipa Broza , lika sa kojim se mnogi  i danas kite.

Bilo bi dobro kada bi odmah od raznih Soroševih institucija dobili još izdašniju potporu za uništenje svakog domoljubnog otpora. Ali pojedini naši iseljenici iz Njemačke  im poručuju u znaku one Thompsonove : Nećete u Čavoglave dok smo živi mi”. Drugovi komunajre stare,  hrvatski bojovnici  će da vam uzvrate! Tako je bilo za vrijeme Domovinskog rata, tako će biti sada i ubuduće.

Sa ovakvim Zakoševim igrokazom u Njemačkoj sada je još jasnije tko iza svega stoji: hrvatski SDP i njegovi  vjerni sljedbenici koji u Njemačkoj otvoreno nastupaju na internacionalnim tribinama posvećenim drugu Titu i hrvatska diplomacija u kojoj još sijede Perkovićevi agenti, a i crveni diplomati koji na zidovima drže Titove slike a u duši pucaju od crvenijela i mržnje prema hrvatskim nacionalnim opredjeljenjima.

Zašto Nijemcima ti Zakošeki i Mesići ne ukažu na obespravljene žrtve jugoslavenskih Titovih komunista, na hrvatska stratišta, Bleiburg, Hude jame, na nedužno ubijene hrvatske emigrante u Njemačkoj njih 59. Zašto nitko od Hrvata i diplomata iz Hrvatskog veleposlanstva u Berlinu ne ode na to njihovo predavanje, pa im postavi takva pitanja i da ih osramote ispred Nijemaca i brojnih novinara?

Onda i ne čudi politika određenih njemačkih krugova prema Hrvatskoj, Lex Perković itd, kada njemačka politička elita dobiva takve iskrivljene slike o hrvatskoj politici i društvu koje je profašističko, ustašoidno. Stječe se utisak da su u Hrvatskoj, u njezinoj   politici zadrti fašisti, koji ugrožavaju Pupovčevu, Hribarovu, Teršeličkinu, Pusičkinu, Markovininu  i drugu antifu, Klasića, Jakovine i kompanije. Ima ih kao gljiva nakon kiše, samo izviru na sisi državnog proračuna.

Svi već znaju da u Njemačkoj imaju svojega istaknutoga socijaldemokratu odgovornog za braću na  Balkanu  koji drži govore na Titovoj tribini u Stuttgartu, ne tako davno, u ozračju simbola zločinca Josipa Broza i njegove umjetne tvorevine Jugoslavije tamnice hrvatskog naroda.

Postaje sve  jasnije tko po Njemačkoj sa utjecajnim  njemačkim zakladama organizira ovakvo učinkovito  sramoćenja Hrvatske i to u uglednim njemačkim institucijama. Maske su već odavno pale ali HDZ ne reagira, ni njemački CDU, a ni Pučka stranke , kao ni druge desne demokrščanske opcije.

Naši iseljenici i naše udruge u Njemačkoj se pitaju, zašto šuti naša diplomacija u Berlinu i drugim njemačkim gradovima, gdje je taj “hrvatski” veleposlanik RANKO VILOVIĆ, “socijaldemokratski” kadar kojega hrvatska diplomacija nikako ne želi smjeniti sa tog mjesta. To se očekivalo od bivšeg hadezeovog ministra Mire Kovača, ali on to nije uradio, po svemu viđenome ne želeći se zamjerati kolegama diplomatima, jer služba se okreće, pa nedaj Bože da bi se sutra možda ostalo bez kruha ako crveni opet dođu na vlast i Vesna Pusić, ne daj Bože, postane opet ministrica vanjskih poslova, a Ranko po starom ključu unutrašnjih.

Tako je u takvom ozračju potaknut velikom potporom svojih sljedbenika u Njemačkoj Stipe Mesić uoči Božića stampedirao   ovom zemljom  i u Düsseldorfu, izdašnim sponzorima svoje firme Ingre, u kojoj je predsjednik Nadzornog odbora, dijelio je priznanja a glavni likovi te prezenatcije su bili veleposlanik iz Berlina Ranko Vilović, Zvonko Plečaš , generalni konzul iz Düsseldorfa, Zoran Andročec, direktor “Ingre det”, Bogdan Nakarade i druga lijevo nostalgičarski orijentirana bratija sa balkanskim predznakom poslovanja i društveno političkog rada.

Kada se ta njihova umreženost malo bolje stavi pod mikroskop onda je vidljivo da  mješanje iz Njemačke u hrvatsku politiku našeg poznatog biologa svjetskog glasa,koji se na onako znanstven socijaldemokratski način priklanjanja ciljevima i politici stranke crvenih SDP, i njezine njemačke sestrice koja u njemačkoj  politici ima danas puno veći utjecaj nego ikada do sada, posebno ovih dana kada su socijaldemokrati zauzeli mjesta ministra vanjskih poslova i novog predsjednika Njemačke, nimalo ne čudi dobro upućene u hrvatske političke (ne)prilike u Njemačkoj.

Još samo da ubodu tricu te da Martin Schulz postane kancelar na narednim izborima, pa će onda Hrvatska i njezina politika u Njemačkoj doživjeti još veću, neviđenu katastrofalnu sotonizaciju i sramoćenje. Toga bi u HDZ i Plenkovićevoj Vladi morali biti svijesni da su drugovi, što se tiče umrežavanja, od njih puno jači i  pravi manipulativni profesori. Pa godinama su to učili u svojim crvenim boljševičkim  kumrovečkim školama i udbaškim kampovima iz kojih su uhodili i ubijali hrvatske emigrante po cijelom svijetu, a posebno u Njemačkoj, gdje je 59 nedužno ubijenih Hrvata, koji su svoju ljubav prema Hrvatskoj platili svojim životima. Neka im je vječna čast, slava i hvala, u ime Boga i svojega hrvatskog roda!!!!

prof. Ljubomir Šaravanja

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Dedaković neće koračati u koloni sjećanja, ali neprestano je u mislima sa svojim suborcima

Objavljeno

na

Junak hrvatskog Domovinskog rata Mile Dedaković – Jastreb na žalost ni ovog 18-tog studenoga neće biti u Vukovaru zajedno sa svojim suborcima. Bolestan je – kaže.

Kad smo ga pitali, što mu znači ovaj dan, odgovorio je:

  • Sama pomisao na sve ono što smo prošli tijekom agresije i okupacije Vukovara ostavilo je izniman trag u mojem životu. Samo kad se sjetim koliko je ljudi ubijeno, ranjeno, protjerano… Kako godine idu, sve mi je teže, a suze same idu na oči. Teško sam bolestan, sva je sreća da imam prekrasnu suprugu, ali i djecu. Vukovar je bol koja ne prolazi.

A zovu li vas iz Vukovara, pitaju za zdravlje?

  • Zovu me iz Grada Vukovara. Zanimaju se za mene. Veliko im hvala, to mi mnogo znači. Javljaju mi se i moji suborci. Teško mi je kad čujem da netko od njih teško živi ili da je bolestan, a nema adekvatnu pomoć. A ja im na žalost to ne mogu učiniti.

Mile Dedaković – Jastreb sigurno je zaslužio čin generala Hrvatske vojske. Bojimo se da ga neće dočekati, bez obzira što taj čin danas nose i oni koji su ga zaslužili, ali koji na žalost i nisu, koji im služi samo za „parade“.

  • Ne znam što bih vam na to odgovorio – veli Dedaković. Ali ako je tko zaslužio najviša odličja onda su to branitelji ovoga grada. Time ne mislim podcjenjivati ni druge, da me se krivo ne shvati. Rat je bio krvav i ostavio je na sve nas tragične posljedice. Žao mi je što su se toliki branitelji ubili, što svakim danom, kako čujem, najmanje desetak branitelja umire. Sve mi je teže slušati i gledati one koji govore da je „rat daleko iza nas“ i tome slično. Slike onoga što smo prošli svakim su danom sve jasnije i sve teže mi padaju. Neki dolaze u ovaj grad jednom na godinu, a trebali bi puno češće. Vukovar je već odavno trebao biti „velegrad“, ali sva ta obnova, koliko god se hrvatska država trudila ipak ide presporo, osobito za ljude koji tamo žive. Osim toga, 18-tog studenoga treba se sjetiti imena svih poginulih, nestalih, pa i umrlih Vukovaraca. Nije dovoljno tek samo isticati brojke.

Međutim, ono što poglavito zabrinjava i žalosti heroja Vukovara je činjenica da je vrlo malo ratnih zločinaca odgovaralo  za strašne zločine koji su tamo počinjeni, dok s druge pak strane svjedoci smo da se još uvijek gone hrvatski branitelji, da ih se ne ostavlja na miru.

  • Vukovar je rana koja nikada ne prolazi i neće proći – rekao je Dedaković, koji zajedeno sa svojom obitelji teško proživljava ove dane ponosa i slave.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

“Hrvatska treba ljude koji vjeruju u sebe, u brak, u obitelji!”

Objavljeno

na

Objavio

Erste banka je u sklopu promidžbene kampanje „Hrvatska treba ljude koji vjeruju u sebe“ promovirala video spot kojim promiče transrodnost i homoseksualni stil života.

Uz jednu od najpoznatijih hrvatskih domoljubnih pjesama „To je moja zemlja“, lik Andrije, prepoznatljivo lice Erste bankarenja, prvi put se i izravno obratio javnosti, nabrajajući što je prema njegovu mišljenju potrebno Hrvatskoj.

Dok Andrija nabraja što je sve Hrvatskoj potrebno, pridružuju mu se ljudi koji, prema shvaćanju Erste banke, predstavljaju ono o čemu Andrija govori.
Pa tako dok govori o Hrvatskoj kojoj su potrebni ljudi koji vjeruju u ljubav prikazan je i istospolni par, dva mlada muškarca koji se drže za ruke, a dok govori kako su Hrvatskoj potrebni ljudi koji se usude prikazana je transrodna osoba.

Služeći se dobro poznatom pjesmom „To je moja zemlja“ u izvedbi Vice Vukova, Erste banka, poručuje kako su homoseksualni stil života kao i transrodnost uobičajen i poželjan životni stil u „mojoj zemlji“.

Međutim, u zemlji kojoj Vice Vukov pjeva, Hrvatskoj, građani su na referendumu o braku jasno poručili kako je brak zajednica žene i muškarca te najbolje mjesto za odgoj djece. Unatoč neprestanim napadima na slobodu govora svih koji se zalažu za obitelj, temeljnu stanicu društva i unatoč vrlo čestom govoru mržnje velikog broja medija prema svima koji zagovaraju pravo na život, pravo djeteta na majku i oca, pravo na slobodu govora, mišljenja i vjerovanja građani naše zemlje vjeruju i bore se za svoje vrijednosti.

Reklama Erste banke promiče transseksualnost i transrodnost a dolazi u trenutku dok se u hrvatskom javnom prostoru neprestano upozorava na opasnosti ratifikacije Istanbulske konvencije koja besramno iskorištava borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u svrhu nametanja ideologije.

Transseksualnost i transrodnost sa sobom nose brojne razorne psihološke i društvene posljedice. Ovi poremećaji, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, pripadaju u skupinu poremećaja spolnog identiteta, osobnosti i ponašanja. Činjenica kako se navedena bolest, koja kod ljudi uzrokuje veliku patnju, ka tome još i promovira, je skandalozna. Ozbiljni psihički problemi koje je potrebno liječiti terapijom, žele se riješiti kratkim postupkom pripisivana problema pogrešnom tijelu. To sa sobom nosi kobne posljedice. Švedska studija iz 2011. također pokazuje kako je postotak samoubojstva transrodnih osoba nakon operacije spola gotovo 20 puta viši nego u ostatku populacije. Ipak, zabluda kako je trans-rodnost normalna želi se nametnuti i u Hrvatskoj.
Hrvatskoj bi ratifikacijom sporne Istanbulske konvencije koju najavljuje premijer Andrej Plenković, bilo nametnuto uvođenje termina “rod” čime bi se širom otvorila vrata pokušajima promjene društvene svijesti i promicanju “rodne ideologije” u obrazovnim institucijama i svim sektorima – zdravstvu,, radu i zapošljavanju, socijalnoj politici i dr.

Reklama Erste banke potkopava temelje hrvatskog društva i nameće nove društvene norme koje ne vode računa o zaštiti onoga što Hrvatska uistinu treba: stabilnu obitelj, zaštitu i pomoć za žene koje žele imati djecu, kvalitetnu a ne ideološku kurikularnu reformu, te stručne i učinkovite javne institucije kao i osobe i medije koje se usude govoriti istinu, a ako baš hoćete i banke koje nude kredite s nižim kamatnim stopama, stoji u tekstu peticije na Citizengo, koju možete potpisati na poveznici ispod.


Poštovani,

obraćam Vam se kao građanin RH u kojoj Erste banka posluje već 20 godina. Ovim putem od Vas zahtijevam poduzimanje potrebnih koraka, za povlačenje reklame „Hrvatska treba ljude koji vjeruju u sebe“ ili je preoblikujete sukladno onome što Hrvatska uistinu treba: stabilnu obitelj, zaštitu i pomoć za žene koje žele imati djecu, kvalitetnu a ne ideološku kurikularnu reformu, te stručne i učinkovite javne institucije kao i osobe i medije koje se usude govoriti istinu, a ako baš hoćete i banke koje nude kredite s prihvatljivim kamatnim stopama kako bi se mladima i obiteljima olakšao dolazak do prve nekretnine.

U spomenutoj reklami marketinški djelatnici Erste banke poslužili su se dobro poznatom pjesmom „To je moja zemlja“ u izvedbi Vice Vukova, oslikavajući transrodnost/transseksualnost i homoseksualni stil života uobičajen i poželjan životni stil u „mojoj zemlji“.

Međutim, u zemlji kojoj Vice Vukov pjeva, Hrvatskoj, građani su na referendumu o braku jasno poručili kako je brak zajednica žene i muškarca te najbolje mjesto za odgoj djece. 
Unatoč neprestanim napadima na slobodu govora svih koji se zalažu za obitelj, temeljnu stanicu društva i unatoč vrlo čestom govoru mržnje velikog broja medija prema svima koji zagovaraju pravo osobe na život od začeća do prirodne smrti, pravo djeteta na majku i oca, pravo na slobodu govora, mišljenja i vjerovanja građani naše zemlje vjeruju i bore se za svoje vrijednosti.

Reklama Erste banke promiče transseksualnost i transrodnost a dolazi u trenutku dok se u hrvatskom javnom prostoru neprestano upozorava na opasnosti ratifikacije Istanbulske konvencije koja besramno iskorištava borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u svrhu nametanja ideologije.

Ovom kampanjom potkopavate temelje hrvatskog društva i namećete nove društvene norme koje ne poštuju vrijednosti hrvatskih građana te ne vode računa o zaštiti onoga što je Hrvatskoj potrebno.

Ovim putem Vas molim da poštujete moju iskazanu volju, ali i volju milijun hrvatskih građana, koji su ujedno korisnici usluga Erste banke, a jasno su rekli što su naše temeljne vrijednosti te povučete spornu reklamu.

S poštovanjem,

Peticiju možete potpisati ovdje

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari