Connect with us

OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU VLADE TIMU OREŠKOVIĆU

on

Dolazak nove vlasti i Vaš osobno je pozdravljen kao veliki napredak i iskorak u demokratskom smislu. Očekivali smo i očekujemo da će se Vaša i naša Vlada KONAČNO pozabaviti i najgorim totalitarističkim režimom – komunizmom – a prestati neprestano mantrati o “ustašama” kojih nema već 71 godinu, piše Dubravko Jošić iz Slavonskog Broda u Otvorenom pismu koje u nastavku  objavljujemo:

[ad id=”93788″]

Poštovani, gospodine predsjedniče Vlade, na prošlim parlamentarnim izborima Hrvatska je rekla odlučno NE starom režimu koji je bacio Hrvatsku puno godina unazad poglavito u gospodarskom ali i svjetonazorskom pogledu.

Dolazak nove vlasti i Vaš osobno je pozdravljen kao veliki napredak i iskorak u demokratskom smislu. Očekivali smo i očekujemo da će se Vaša i naša Vlada KONAČNO pozabaviti i najgorim totalitarističkim režimom – komunizmom – a prestati neprestano mantrati o “ustašama” kojih nema već 71 godinu.

Ponovo ste se oglasili nakon utakmice Hrvatska- Izrael gdje osuđujete navodne totalitarne tendencije u ponašanju dijela gledatelja.. Ja Vas pitam gospodine predsjedniče Vlade gdje je Vaša osuda komunizma o kome je Europa već odavno izrekla svoj sud u Rezoluciji Vijeća Europe 1481 iz 2006.g. ? Zar će Hrvatska i dalje biti crna rupa komunizma u Europi u kojoj se slave grozni zločini Brozovih hordi koljača ? Što ste gospodine predsjedniče Vlade napravili da se iskorijeni civilizacijska sramota veličanja komunističkih zločina i njegovih provoditelja na ćelu s naredbodavcem i zločincem Josipom Brozom?

Bojim se da niste napravili ništa.

Simptomatično je da se i dalje papagajski ponavlja srpska propaganda o “ustaškim gujama” i nepostojećem navodnom fašizmu i nekakvom ustaštvu..

Moram Vam reći da sam razočaran jer sam od Vas, gospodine Orešković očekivao snažan civilizacijski zaokret i u tom prevažnom pitanju za hrvatski narod jer dolazite iz zemlje velike demokracije.

No, ništa se ne događa već dapače i Vi, gospodine Orešković nastavljate stazama jugonostalgičara Mesića i Josipovića. Vama gospodine predsjedniče Vlade treba biti jasno da se ne može više hrvatski narod plašiti nepostojećim fašistima, ustašama a tolerirati pročetničke elemente usred Zagreba.

Mi smo tu lekciju podmetanja i zamjene teza odavno naučili. Vi je, gospodine Orešković očito još niste naučili pa Vam savjetujem da je proučite i iskomunicirate sa svojim suradnicima na dobrobit hrvatske države i napretka demokracije i slobode.

Dubravko Jošić/Slavonski Brod

Oglasi