Pratite nas

Vijesti

Otvoreno pismo premijeru Milanoviću: ‘Vi ste opasan čovjek’

Objavljeno

na

Odvjetnik Vladimir Gredelj uputio je otvoreno pismo premijeru Milanoviću koje, kako kaže, smatra i javnom kaznenom prijavom protiv premijera zbog pokušaja utjecanja na odluku Vrhovnog suda o izručenju Perkovića.

Pismo odvjetnika Gredelja prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gospodine predsjedniče,

Obračam Vam se isključivo stoga što volim Hrvatsku, a Vaši postupci i postupci Vaše Vlade izazivaju zabrinutost za njenu budučnost i to ne samo moju. Neposredan povod da Vam se obratim je Vaš do sada najotvoreniji i istovremeno najvulgarniji napad na neovisnost sudbene vlasti, u formi izravnog pritiska – prijetnje na predsjednika VSRH gospodina Branka Hrvatina i suce toga suda s jedinim ciljem da VSRH u predmetu Perković donese odluku koja će onemogučiti njegovo izručenje Njemačkoj. 

Ovakovo ponašanje ne samo da je protustavno i stoga neprihvatljivo već i opasno jer podriva povjerenje građana u sudbenu vlast kao jedan od ključnih temelja stabilnosti jedne države i konačno kompromitira Hrvatsku džavu pred zemljama EU i cijelim svijetom jer svojim ponašanjem, lišenim minimuma demokratske kulture, dokazujete kako Hrvatska ne zaslužuje status koji su joj članice EU podarile. Vaše ponašanje od samog ulaska u EU pa sve do danas je suprotno europskom svjetonazoru, europskom pravu, pravnim standardima i uzročno posljedično interesima hrvatskih građana i njenih nacionalnih manjina. Samo Vi znate kojim ciljevima se rukovodite. Ja nisam od onih koji naivno vjeruje kako se radi tek o Vašem lošem karakteru, bahatosti,socijalnoj neosjetljivosti, političkoj gluposti, da ne spominjem druge epitete koje Vam kuloari nadjevaju. 

Vi ste opasan čovjek koji preko svoga biltena (Jutarni list) plasira uznemirujuće stavove . Ako je u Hrvatskoj ikad postojala stranka opasnih namjera onda je to Vaš SDP. Ostavljajući po strani odgovornost Vas i Vaše stranke za gospodarsko urušavanje Hrvatske i životnog standarda građana želim Vam poručiti da u Vašem ponašanju i Vaših “visokih izvora iz Vlade” egzistiraju elememti kaznenog djela zloporabe položaja . Naime, poruke koje su upučene sucu Turudiću i predjedniku VSRH gospodinu Branku Hrvatinu nisu niti mogu spadati u politički folklor, kojemu je cilj zabaviti građane. Optužiti predsjednika jednog suda za državni udar , pa makar i pištoljem na vodu, nije uopće smiješno, i u ozbiljnom demokratskom svijetu nedopustivo. 

No, poruka predsjedniku VSRH po mom skromnom mišljenju ima sve elemente kaznenog djela. Naime, kao što znate kazneno djelo može s počiniti činjenjem i nečinjenjem. Izostanak vašeg demantija ispred Vlade kao izvora poruka “iz visokog Vladina izvora”, kako je to prenio Vaš Jutarnji, i iskrene i nedvosmislene isprike predsjedniku VSRH znaći ništa drugo no da ste Vi taj “visoki izvor” ili da djelite njegovo mišljenje i pristajete dati legitimitet i autoritet Vlade toj poruci. Poruka predsjedniku VSRH apsolutno je nedvosmislena – Mi( Vlada RH) smo Vas tu postavili i Vaš je zadatak da nam budete na raspolaganju na način da kontrloirate Vaše suce, a ne da ih pustite da samostalno donose odluke koje nam se ne dopadaju, čak što više štete interesima “naših ljudi”. Ne bude li odluka “uredu” i bude li Perković izručen Njemačkoj gdje gospodin ne može očekivati pošteno suđenje, nemojte očekivati novi mandat. Poruka je naravno upućena i svim budućim kandidatima za predsjednika VSRH, kako se greška učinjena s izborom Hrvatina ne bi ponovila. 

Nadam se da će ova jednostavna matrija biti jasna i DORH-u i njegovu prvom čovjeku jer ovo svoje obračanje premijeru tretiram i kao javno podnesenu kaznenu prijavu protiv premjera Zorana Milanovića. Umjesto priloga DORH pozivam da pročitaju sporne izjave u Jutarnjem, a Jutranji da konzultira “najveće stručnjake” o ovim “bedastoćama” “najvećeg kočničara reformi pravosuđa” kako me nazvala gospođa “Pipl mast trast as”.

Neka međutim na koncu bude dopušteno kazati, da unatoč otvorenih prijetnji sudbenoj vlasti od strane vrha izvršne, nakon odluke suca Turudića i njegova odgovora premjeru, nakon reakcije predsjednika VSRH ,a osobito nakon nakon nekoliko odluka Ustavnog suda RH tijekom protekle godine te nagrade od strane HHO-a , pozitivnih reakcija međunarodne zajednice više je no očigledno da koačno možemo konstatirati da se u Hrvatskoj konačno rađa istinski neovisno sudstvo.

Prije svega o politici!

Volio bih da se i DORH očituje javno o mojoj kaznenoj prijavi! Građani imaju pravo znati je li premjer iznad zakona i može li za vrijeme mandata činiti što god hoće ?”.

facebook komentari

Vijesti

Uhićenje Hamdije Abdića ‘Tigra’ samo alibi za pogrom hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Nakon izricanja presude hercegbosanskoj šestorci te u iščekivanju posljedičnog pogroma hrvatskih branitelja u BiH, svjedočili smo trima slučajevima koji bi trebali pokazati navodnu nepristranost bh. pravosuđa, piše Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Tako je na području Konjica uhićeno 13 Bošnjaka koji se sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Srbima u toj općini, a potom i četvorica Srba za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima Donjeg Vakufa. Jučer je, pak, u Bihaću uhićen Hamdija Abdić zvani Tigar koji se sumnjiči za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića. Da je riječ o farsi govori činjenica da nije uhićen glavni čovjek tzv. ARBiH u Bihaću, zapovjednik 5. korpusa Atif Dudaković s kojim je general Šantić sjedio prije nego što je „odveden“.

Kako se bliže božićni blagdani, a time se rapidno povećava i mogućnost uhićenja hrvatskih branitelja, čini se kako bh. pravosuđe posljednje poteze vuče kako bi kasnije moglo kazati: „vidite da nismo selektivni, ne hapsimo samo Hrvate, pa priveli smo i 13 Bošnjaka iz Konjica, četvoricu Srba iz Mrkonjić Grada, pa čak i Hamdiju Tigra“.

Perfidna je to igra bh. pravosuđa koje kontroliraju bošnjačke političko-obavještajne strukture.

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Hrvatima se danas konstitutivnost ne može tek tako oduzeti jer još uvijek postoji veliki broj pojedinaca i organizacija koji bi se tomu žestoko usprotivili. Zbog toga se taj proces i pretvorio u mrcvarenje. No, aktiviranjem stotina optužnica protiv vojnog i političkog rukovodstva bosanskohercegovačkih Hrvata iz posljednjeg rata, doći će do novog (i posljednjeg?) vala odlaska Hrvata iz BiH.

Hrvati s razlogom ne vjeruju bh. pravosuđu koje Hrvate sudi po jednom, strožem, a Bošnjake po drugom, blažem, kaznenom zakonu. To je upravo ono što bošnjačka struktura i želi postići: njima je upravo cilj da Hrvati napuštaju BiH, a ne da im se sudi u BiH. Oni, naime, ne žele da Hrvati odsluže svoje kazne i ostanu u BiH, jer bi tako dobili stotine osoba koje bi se sutra mogle pobuniti protiv velikobošnjačke hegemonije.

Puno je pametnije, rezoniraju bošnjačke strukture, Hrvatima zaprijetiti optužnicama, neke nepravedno osuditi i time poslati poruku svima ostalima: bježite odavde dok još možete!

U cijeloj toj igri Hrvati su potpuno nespremni, ljudi su prepušteni sami sebi, te zbog nepostojanja bilo kakve strukturalne pomoći, radije biraju napuštanje BiH, nego ulazak u kafkijanske procese koji mogu skončati samo onako kako je skončao i proces Slobodana Praljka u Haagu.

Hrvati danas moraju biti organizirani i suglasni oko osnovnih problema s kojima se kao narod suočavaju u BiH: ne smije biti pregovora o konstitutivnosti vlastitoga naroda i ne smije biti kompromisa o procesuiranju branitelja.

Bosna i Hercegovina kakvu danas imamo nije onakva država kakvu želimo. Ako se Hrvati u današnjoj BiH ne osjećaju sigurno i slobodno, čemu onda služi takva BiH? Hoće li Hrvati i dalje nastaviti graditi monstruma koji jede njihove ljude, ili će se možda posvetiti zaštiti vlastitoga naroda, a o BiH neka skrbe oni koji su ju pretvorili u ono što je danas: dvije države pod jednim krovom, jedna za Srbe a druga za Bošnjake u kojoj su Hrvati očigledni višak!

Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Hamdija Abdić Tigar uhićen zbog ubojstva generala Vlade Šantića

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari