OTVORENO PISMO PREMIJERU RH: DJELUJTE ili odstupite!

Poštovani,

onog trenutka kad ste dobili Mandat za sastav naše nove VRH iz ruku Predsjednice svih Hrvata, bio sam ponosan i radostan, a osobito pročitavši Vaš životopis.

Odahnuo sam, priznajem, i glasno uskliknuo: IMAMO HRVATSKU!

Danas više ne kličem tako radosno ni ushićeno. Prva pogrješka koju ste napravili, još dok ste bili Mandatar, jeste to što ste Predsjednicu RH potpuno KRIVO „raportirali“, kako su prenijeli pojedini mediji, o financijskom stanju u RH, kao i o visini Javnog duga RH.

[ad id=”93788″]

Naime, 13. siječnja 2016., „raportirali“ ste Predsjednicu svih Hrvata da je Javni dug RH skoro 90 % BDP-a, te što mislite učiniti po tom pitanju.

Tom prilikom javno sam Vas „prozvao“ izazvan Vašim propustom ili neznanjem riječima:

„ Gospodine Orešković, dug RH nije “skoro“ 90 % BDP-a!

Javni dug RH je odavno premašio 90% BDP-a!

Molim da pogledate istini u oči!

Javni dug RH sa svim Jamstvima (i jednoj “suglasnosti”) trenutno iznosi nešto manje od 310 000 000 000 HRK!

Ako Vam se čini da izneseni podatci nisu točni, tada Vas molim da još jednom pregledate službene stranice: HNB-a, MFIN-a, DZS,.. kao i “suglasnost” Kukuriku Kukulele koalicijske Vlade RH iz 2012. godine, kad je HEP dobio “suglasnost” da se samostalno zaduži na tržištu kapitala, a što je 2015. “refundirano” te s 500 milijuna US $ povećano na 550 milijuna US $!

Ovog trenutka Javni dug RH iznosi cca 94 % BDP-a!

(to je nama “naša” Kukuriku Kukulele dala….)“

Vi, kao poslovna osoba koja dolazi iz svijeta financija, trebali bi vrlo dobro znati kakvo je točno financijsko stanje Države kojoj postajete Premijer.

Razočarano sam „prešao“ preko toga, razmišljajući da još niste „pohvatali sve konce“, ali ubrzo poslije toga postajete Premijer jedine nam i voljene RH i nastavljate raditi pogrješku za pogrješkom.

DA!

Napravili ste najmanje tri kardinalne pogrješke koje su me neugodno iznenadile i zaprepastile, a Vas će pratiti do kraja Vašeg Mandata i to su:

1. Omalovažavanje gospodina Milijana Brkića.
  2. Neprimjereno kašnjenje pri supotpisu Odluke o razrješenju gospodina Lozančića, (zadnji normalni rok supotpisa istekao je 04.03.2016.) pri čemu ste se doveo u neprimjerenu i ponižavajuću situaciju Instituciju Predsjednice RH.
  3. Samostalno (iako je to Vaše neupitno pravo) predložio novu osobu na čelu SOA-e, bez konzultacija. (Razumio bih da Vi gospodine Premijeru dovoljno poznajete političku i sigurnosnu situaciju u RH, ali NE POZNAJETE!).

Danas je 69. dan naše Vlade RH kojoj ste na čelu, a obzirom na jučerašnju sramotnu Prvostupanjsku oslobađajuću presudu ratnom zločincu, postavljam Vam upit:

Jeste li sigurni u Vaš Izbor za prvog čovjeka SOA-e?

Jeste li poduzeli dodatne sigurnosne mjere koje mogu proizići iz gore navedene oslobađajuće Presude ratnom zločincu“?

Poštovani Premijeru RH, mogao bih Vam postavljati nebrojeno pitanja, ali još želim vjerovati da možete voditi Vladu RH, iako ste zatekli katastrofalno stanje u svemu.
Želim vjerovati i nadati se da će te poduzeti sve potrebne  sigurnosne mjere za zaštitu RH, kao i svih Hrvata u BiH.

Nemam potrebu dodatno Vas upozoravati da je katastrofalna gospodarska situacija u RH, neminovno i usko povezana sa sigurnosnom situacijom, te da se obje moraju rješavati istodobno, a osobito u ovoj situaciji i  geopolitičkom okruženju u kojem se nalazimo.

Pišem Vam ovo pismo jer se bliži 100. dan naše i Vaše VRH i od tog trenutka više Vas nitko neće „štedjeti“ niti imati razumijevanja.

U potpunosti mi je jasno i vidljivo da ste već puno toga napravili i samim Proračunom, te da ste već uspjeli smanjiti brzinu rasta Javnog duga RH, u odnosu na bivšu VRH, za nekih cca 50 %.

I da do kraja ove godine ne napravite više ništa, već ste napravili mnogo, ali to nije dovoljno.

Pišem također i iz razloga što mogu pomoći i Vama i RH svojim gospodarskim planom temeljenim na inovacijama da RH postane energetski neovisna.

Stojim Vam na raspolaganju jer moj život je moja Domovina kako u ratu tako i u miru.

Poštovani Premijeru, jedino što Vam još mogu reći jeste: DJELUJTE ili odstupite!

S poštovanjem,
Milivoj Lokas/Kamenjar.com

[ad id=”93788″]

PETERNEL: Mnogi se ne usude reći, ali emisiju NU2 treba ukinuti

Prekrasno je što brojni zabrinuti izražavaju podršku Stankoviću iako se može primijetiti da kod nekih drugih slučajeva nisu bili toliko pravdoljubivi zagovornici slobode govora.

Pitanje koje se nameće je u čemu je problem čak i ako se emisija ukine?

Zar je Nu2 doživotna emisija na koju Stanković ima ljudsko pravo?

Nije problem sto je Aco rekao nešto sto se nekome ne sviđa, to ne smije biti problem, već što mu se emisija potrošila i što permanentno govori gluposti koje se većini uljuđenih ne sviđaju – loš je, šablonski subverzivan, nepripremljen, nameće stavove, izlizala se forma. privatizira termin te selektivno prijateljsko-ideološki promovira izdavače, knjige, autore, firme, a omalovažava neistomišljenike.

Jednostavno je zreo za hlađenje i novi novinarski zadatak.

Mnogi se to iz nekog razloga ne usude reći, ali ja otvoreno kažem da tu emisiju treba ukinuti. Trebalo je još prije tri godine otkad kvalitetom ne zadovoljava standarde, napisao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.

Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara: Šteta koju je Stanković nanio je nemjerljiva

Postavlja se pitanje do kojih granica novinar ima pravo pozivati se na slobodu govora. Smije li pri tome vrijeđati i omalovažavati druge?, poručuje predsjednik Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara Zvonko Čurković

Udruga veterana zagrebačkih branitelja Vukovara pohvalila je danas stav HRT-a, koji se ogradio od izjava Aleksandra Stankovića o Domovinskom ratu u emisiji Nedjeljom u 2.

Podsjetimo, HRT se ogradio od izjava koje je Stanković dao u svojoj emisiji ispitujući gosta Predraga Mišića, a to ograđivanje osudio je HND nazvavši ga “licemjernim napadom vodstva HRT-ova na vlastitog novinara”.

“Pohvaljujemo stav Hrvatske radio televizije da su zaposlenici javnoga medijskog servisa obavezni objektivno i nepristrano raditi te poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske što je navedeni novinar prekršio svojim nastupom te se nadamo da će HRT nastaviti dosljedno štiti dignitet Domovinskog rata.

Štetu koju je novinar Aleksandar Stanković nanio dignitetu Domovinskoga rata i hrvatskim braniteljima koji su zbog njegovih neprimjerenih izjava ponovno proživljavali svoje ratne traume je nemjerljiva i na žalost dugo ćemo osjećati posljedice tih izjava”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara Zvonko Čurković.

Dodaje da Stankovićevi istomišljenici “nastavljaju s vrijeđanjem hrvatskih branitelja i propitkivanjem karaktera Domovinskoga rata sve pod krinkom prava na slobodu govora”.

“Postavlja se pitanje do kojih granica novinar ima pravo pozivati se na slobodu govora. Smije li pri tome vrijeđati i omalovažavati druge? Smije li narušavati suverenitet države i kršiti Ustav Republike Hrvatske, zakone, deklaracije te druge propise? Smije li iskrivljavati povijesne činjenice? Smije li novinar svojom javnom riječi širiti mržnju među građanima?

Trebaju li svi građani postati taoci takvih novinara koji će pravo na slobodu govora širiti do te granice da se ugrožavaju slobode i prava drugih ili državne institucije koje financiraju te novinare trebaju podvući crtu između prava na slobodno izražavanje i ugrožavanja prava drugih.

Ti isti novinari kada netko iznese stav koji je suprotan njihovim vrijednostima zaboravljaju na pravo slobode govora i koriste svoj javni utjecaj kako bi omalovažili tuđe (drugačije) mišljenje.

Stoga smatramo da je doista važno s više strana promotriti je li dozvoljena ekstenzija prava na slobodu govora da tih granica da je se percipira na način da svatko može govoriti što želi bez baratanja činjenicama i bez obzira kakve posljedice izrečena riječ ostavlja”, kaže Čurković.

Kamenjar.com

Marko Jurič: Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića?

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića