OTVORENO PISMO PREMIJERU RH: DJELUJTE ili odstupite!

Poštovani,

onog trenutka kad ste dobili Mandat za sastav naše nove VRH iz ruku Predsjednice svih Hrvata, bio sam ponosan i radostan, a osobito pročitavši Vaš životopis.

Odahnuo sam, priznajem, i glasno uskliknuo: IMAMO HRVATSKU!

Danas više ne kličem tako radosno ni ushićeno. Prva pogrješka koju ste napravili, još dok ste bili Mandatar, jeste to što ste Predsjednicu RH potpuno KRIVO „raportirali“, kako su prenijeli pojedini mediji, o financijskom stanju u RH, kao i o visini Javnog duga RH.

[ad id=”93788″]

Naime, 13. siječnja 2016., „raportirali“ ste Predsjednicu svih Hrvata da je Javni dug RH skoro 90 % BDP-a, te što mislite učiniti po tom pitanju.

Tom prilikom javno sam Vas „prozvao“ izazvan Vašim propustom ili neznanjem riječima:

„ Gospodine Orešković, dug RH nije “skoro“ 90 % BDP-a!

Javni dug RH je odavno premašio 90% BDP-a!

Molim da pogledate istini u oči!

Javni dug RH sa svim Jamstvima (i jednoj “suglasnosti”) trenutno iznosi nešto manje od 310 000 000 000 HRK!

Ako Vam se čini da izneseni podatci nisu točni, tada Vas molim da još jednom pregledate službene stranice: HNB-a, MFIN-a, DZS,.. kao i “suglasnost” Kukuriku Kukulele koalicijske Vlade RH iz 2012. godine, kad je HEP dobio “suglasnost” da se samostalno zaduži na tržištu kapitala, a što je 2015. “refundirano” te s 500 milijuna US $ povećano na 550 milijuna US $!

Ovog trenutka Javni dug RH iznosi cca 94 % BDP-a!

(to je nama “naša” Kukuriku Kukulele dala….)“

Vi, kao poslovna osoba koja dolazi iz svijeta financija, trebali bi vrlo dobro znati kakvo je točno financijsko stanje Države kojoj postajete Premijer.

Razočarano sam „prešao“ preko toga, razmišljajući da još niste „pohvatali sve konce“, ali ubrzo poslije toga postajete Premijer jedine nam i voljene RH i nastavljate raditi pogrješku za pogrješkom.

DA!

Napravili ste najmanje tri kardinalne pogrješke koje su me neugodno iznenadile i zaprepastile, a Vas će pratiti do kraja Vašeg Mandata i to su:

1. Omalovažavanje gospodina Milijana Brkića.
  2. Neprimjereno kašnjenje pri supotpisu Odluke o razrješenju gospodina Lozančića, (zadnji normalni rok supotpisa istekao je 04.03.2016.) pri čemu ste se doveo u neprimjerenu i ponižavajuću situaciju Instituciju Predsjednice RH.
  3. Samostalno (iako je to Vaše neupitno pravo) predložio novu osobu na čelu SOA-e, bez konzultacija. (Razumio bih da Vi gospodine Premijeru dovoljno poznajete političku i sigurnosnu situaciju u RH, ali NE POZNAJETE!).

Danas je 69. dan naše Vlade RH kojoj ste na čelu, a obzirom na jučerašnju sramotnu Prvostupanjsku oslobađajuću presudu ratnom zločincu, postavljam Vam upit:

Jeste li sigurni u Vaš Izbor za prvog čovjeka SOA-e?

Jeste li poduzeli dodatne sigurnosne mjere koje mogu proizići iz gore navedene oslobađajuće Presude ratnom zločincu“?

Poštovani Premijeru RH, mogao bih Vam postavljati nebrojeno pitanja, ali još želim vjerovati da možete voditi Vladu RH, iako ste zatekli katastrofalno stanje u svemu.
Želim vjerovati i nadati se da će te poduzeti sve potrebne  sigurnosne mjere za zaštitu RH, kao i svih Hrvata u BiH.

Nemam potrebu dodatno Vas upozoravati da je katastrofalna gospodarska situacija u RH, neminovno i usko povezana sa sigurnosnom situacijom, te da se obje moraju rješavati istodobno, a osobito u ovoj situaciji i  geopolitičkom okruženju u kojem se nalazimo.

Pišem Vam ovo pismo jer se bliži 100. dan naše i Vaše VRH i od tog trenutka više Vas nitko neće „štedjeti“ niti imati razumijevanja.

U potpunosti mi je jasno i vidljivo da ste već puno toga napravili i samim Proračunom, te da ste već uspjeli smanjiti brzinu rasta Javnog duga RH, u odnosu na bivšu VRH, za nekih cca 50 %.

I da do kraja ove godine ne napravite više ništa, već ste napravili mnogo, ali to nije dovoljno.

Pišem također i iz razloga što mogu pomoći i Vama i RH svojim gospodarskim planom temeljenim na inovacijama da RH postane energetski neovisna.

Stojim Vam na raspolaganju jer moj život je moja Domovina kako u ratu tako i u miru.

Poštovani Premijeru, jedino što Vam još mogu reći jeste: DJELUJTE ili odstupite!

S poštovanjem,
Milivoj Lokas/Kamenjar.com

[ad id=”93788″]

Otkazani letovi jugoslavenskog zrakoplova SOKO G-2 Galeb iznad Pule

U zračnoj luci Pula otkazani su najavljeni trenažni letovi jugoslavenskog zrakoplova SOKO G-2 Galeb koji su se od vikenda pa sve do 18. veljače trebali odvijati nad Pulom. Imali su sve potrebne dozvole, ali sve je otkazano zbog brojnih negodovanja.

Imali su sve potrebne dozvole, ali sve je otkazano zbog negodovanja braniteljskih udruga, a i zrakoplov je imao kvar pa jučer nije ni mogao letjeti. Kazao je to direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo, za JutarnjiList

– Ovaj zrakoplov nije letio, a otkazani su i drugi planirani letovi zbog toga jer ima kvar i ne može poletjeti. Osim toga, zrakoplov JNA-a bude neke loše uspomene, kazao je Radmilo.

Do zrakoplova i vlasnika Ede i njegove ekipe na samom se aerodromu nije moglo doći piše Jutarnji, a  tajanstveni vlasnik, koji nije htio govoriti ništa za medije, samo je rekao „Nemam komentara“.

Ono što je poznato je da zrakoplov danas napušta Pulu, a riječ je o avionu koji se vrlo često koristio za školovanje vojnih pilota u bivšoj državi.

Jutarnji doznaje da je član slovenskog avijatičkog kluba Aquila Air Adventures te da je avion već duže vrijeme u vlasništvu tajanstvenog Ede, ali i da ima više starih aviona u svom „voznom parku“.

Slovenski jugonostalgičari lete iznad Pule!?

Ured predsjednice odbacio Radeljićeve tvrdnje

Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u subotu je odbacio tvrdnje njezina bivšeg savjetnika za unutarnju politiku Mate Radeljića da je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću predsjednica obećala da neće koristiti termine ‘velikosrpska agresija’ ili ‘genocid u Srebrenici’, poručivši da je ispod svake razine ponovno odgovarati na pitanja oko kojih nema nikakve dvojbe.

“Ispod svake razine je ponovno odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva dvojba. Ono što se dogodilo 90-tih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i nitko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje”, izjavila je glasnogovornica Ureda predsjednice Ivana Crnić na upit medija o izjavi Mate Radeljića.

On je za RTL izjavio da je predsjednica Vučiću dala obećanje da neće koristiti termine “velikosrpska agresija” i “genocid u Srebrenici”.

RTL je pitao Radeljića na koga je predsjednica mislila kada je danas, odgovarajući na pitanja novinara o izjavi koju je svojedobno dala da je „Za dom spremni” povijesni hrvatski pozdrav, rekla da je pogriješila i to zato što joj je to više puta rekao netko od njezinih savjetnika.

“Ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika. Ne znam na koga je mislila i bilo bi lijepo da je kazala na koga misli”, kazao je Radeljić za RTL.

Potom je postavio pitanje je li joj netko od njezinih savjetnika rekao da nakon posjeta Aleksandra Vučića da nalog da se ni u jednom njezinom javnom obraćanju i ni u jednom govoru ne smije spomenuti pojam velikosrpske agresije niti genocida u Srebrenici.

“Osobno mi je nakon posjeta Aleksandra Vučića kazala da ne želi više da se ni u jednom obraćanju koristi termin velikosrpske agresije ili genocida u Srebrenici jer je to obećala Aleksandru Vučiću. Neka to sada demantira i svali na svoje savjetnike”, kazao je Radeljić.

Ustvrdio je da predsjednica niti u jednom svom govoru nakon posjeta predsjednika Srbije Vučića Hrvatskoj nije spominjala te termine. No, u međuvremenu su neki mediji istražujući došli do zaključka da to nije istina i da je predsjednica govorila ‘velikosrpska agresija’.