Pratite nas

Reagiranja

Otvoreno pismo: Špika ‘očitao bukvicu’ Mirjani Kasapović

Objavljeno

na

Predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno Milivoj Špika uputio je profesorici Mirjani Kasapović otvoreno pismo u kojem ističe da njegova stranka BUZ nikada ne može biti svrstana „u kontekst nekakve hrvatske radikalne desnice“, te da on osobno ne može biti „predstavnik desnog populizma“.

Otvoreno pismo Milovoja Špike je reakcija na tekst „Hrvatski desni radikali od ‘normalne patologije’ do ‘patološke normalnosti’“ Mirjane Kasapović objavljen u tjedniku „Globus“, a koji je prenio i portal Jutarnji.hr pod naslovom „Kako su u politiku ušli manijakalni depresivci, infantilni i maligni narcisi, neizlječivi psihopati, zloćudni sociopati i bolesni egoisti.

Špika u pismu ističe kako ovo nije prvi put da ga se „bezrazložno i potpuno pogrešno etiketira ili svrstava, no kada se to dogodi od osobe poput Mirjane Kasapović, čiji javno iznesen stav ili promišljanje ima i određenu težinu, onda moram reagirati kako bi zaštitio dignitet stranke kojoj sam na čelu, ali isto tako i svoj osobni“.

„Ne samo da sa radikalnom desnicom ja osobno, kao i ukupna politika BUZ-a nemamo apsolutno nikakvih dodirnih točaka, već se i sam grozim svega vezanog uz radikalizam odnosno svega onog  u što i s kime ste me bez ikakvih argumenata doslovno utrpali.  Moje ponašanje kao i sve rasprave u Saboru su uvijek nalazile uporište u snazi argumenata sa kojima sam raspolagao, a ni u jednom trenutku nisu bile, kako vi imputirate, na valu nekog (radikalnog) populizma, ponajmanje desnog“, poručio je Špika Kasapović.

Ističe Špika u pismu da su njegovi istupi u vezi „(ne)funkcioniranja vlade i parlamentarne većine bili jasan stav njegoce stanke kao i  njegov osobni, te su bili na tragu upravo onoga što se na koncu dogodilo: postići žuran prekid agonije u kojoj su svi građani imali štetu zbog nefunkcionalne vlade“.

„Kako mi uopće nije prihvatljivo to što navodite moram vas upitati: ‘Gdje ste vi u svom tom mom djelovanju kao saborskog zastupnika, uključujući sve replike, pojedinačne rasprave, pa i 21 raspravu u ime kluba, uopće mogli naći bilo što da bi se moglo staviti u kontekst desnog radikalizma, ili pak mene osobno otvoreno povezati sa desnim populizmom?’“, pita Špika.

„Nije li na koncu, odnosno nakon nekoliko mjeseci no što sam javno izrekao i stav sveukupne javnosti bio identičan mome, tj. da se neuspješan eksperiment sa vladom Tihomira Oreškovića treba što prije privesti kraju? Zar je sada neka krivnja ili možda odgovornost na onome koji je to očito shvatio puno prije većine?“, nastavlja.

„Dakako da je vaše pravo, neovisno o vašoj političkoj preferenciji,  označiti BUZ minornom strankom, no podsjetiti ću vas da smo isto tako za mnoge  „bili minorni“ i kada smo imali rejting i preko 5%, kao i da su istovremeno „relevantni“ politički faktori iz nekih razloga bile neke stranke (i sada su) čiji rejting uglavnom počinje ili je počinjao sa 0%, no to je kako neki vole kazati realna politika i sa time svi mi koji smo „u igri“ moramo živjeti pa ma koliko nam to u određenom trenutku ne odgovaralo, čak i onda kada je svima potpuno jasno i vidljivo kako neki mediji na krajnje vulgaran način rade na kreiranju javnog mnijenja u korist neke od opcija“, poručio je Špika Kasapović.

Složio se Špika s Kasapović da su „neki predstavnici ‘radikalne desnice’  u prethodnom sazivu Sabora (kao i na lokalnoj razini) neopravdano dobili nerazmjerno veliki parlamentarni i medijski prostor, no napomenuo je da je stavljanjei BUZ-a u isti kontekst potpuno promašeno i krajnje nekorektno, „ne samo radi BUZ-ova samo jednog saborskog mandata, već i zbog toga što iz nepoznata razloga BUZ nikada nije imao čast biti pozvan u neku od ozbiljnijih političkih emisija tipa Otvoreno, NU2 ili slično na nacionalnoj razini gdje bi mogao prezentirati javnosti programe ili stavove stranke“.

„Možda će netko kazati kako broj preferencijalnih glasova ipak kaže sve ili makar dovoljno kada se nekoga politički valorizira, no iz iskustva „vlastite kože“ mogu slobodno reći kako se i te kako slažem sa jednim uvaženim kolegom koji je javno kazao kako „nije bitno kako se preferencijalno glasa već tko te glasove broji“, zaključio je Špika u otvorenom pismu upućenom profesorici Mirjani Kasapović.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari