Connect with us

Komentar

Otvoreno pitanje za poštanske službenike iza šaltera

Objavljeno

-

RSE

Predsjednik udruge Vigilare John Vice Batarelo komentirao je situaciju oko covid ‘propusnica’:

Teško je biti drukčiji od ostalih. Teško se istaknuti, čak kada duboko u sebi znaš da si u pravu.

Ali svako naše popuštanje i razmišljanje, “ja tu ne mogu ništa”, “tako su mi naredili”, “netko drugi će”, “dobiti ću opomenu”, “završiti ću na sudu”, “mogu izgubiti posao”, itd. podupire nepravedne sustave i političke režime. Sloboda ovisi o tebi, o onim malim koracima koji potkopavaju režime i učvršćuju slobodu i ljudsko dostojanstvo.

Sloboda ovisi i o svakom poštanskom službeniku iza šaltera. Zašto morate pitati za onu sramotnu tzv. “covid propusnicu”. Jednostavno nemojte to tražiti. – zaboravili ste…. Napravite nešto odvažno u životu.

I onda se čudite kada vas, kako sami kažete svaka treća osoba koja vam dođe na šalter negoduje i napadne protiv tog ropskog dokumenta i ponižavajućeg vašeg pitanja “pokažite covid potvrdu”.

Kažete da čak imate noćne more oko toga? Znate i za kolege koji su kažnjeni zato što nisu tražili taj dokument, a vi se sakrili u vaše mišje rupe. Zašto niste podržali tu kolegu? I onda se čudite što se tako loše osjećate…

Znate dobro da taj čin traženje neke glupe i beskorisne potvrde ponižavajući i nepravedno prema klijentima i prema vama.

A s druge strane… u trgovinama, restoranima i privatnim uredima i organizacijama ne trebate taj sramotni papir, a u pošti i drugim vladinim uredima (koji mi financiramo sa našim visokim porezima) trebate. Ludo zar ne???

Ovdje sam samo istaknuo poštanske službenike iza šaltera, ali nažalost ima još mnogo državni službenika koji podržavaju ovaj nepravedan i diskriminirajući sustav.

Tzv. mali ljudi su oni koji ili održavaju neki režim ili izbore slobodu. Ili ste konformist ili ste čovjek sa stavom i načelima, komentirao je John Vice Batarelo.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari