Connect with us

Politika

Otvoreno: Stazić provocirao izjavama protiv Bleiburga i Thompsona

Objavljeno

-

Sto dana predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bila je tema HTV-ove emisije Otvoreno. Potpredsjednik Sabora Željko Reiner (HDZ) pri tom je naglasio da je predsjednica već na samom početku mandata profilirala Hrvatsku na međunarodnoj razni susretim s, primjerice, Angelom Merkel ili Ban Ki-moonom te uspjela postaviti Hrvatsku u središte europskih i izvaneuropskih zbivanja

[ad id=”68099″]

Ocjenjujući rad predsjednice potpredsjednik Sabora iz redova SDP-a Nenad Stazić naveo je da nije ispunila predizborna obećanja poput preseljenja ureda u Visoku, da nije smanjila broj savjetnika, da još nije imenovala savjetnika za gospodarstvo te da nije počela sa štednjom, spomenuvši pri tom njezin put u Afganistan. Također smatra da je prekoračila ovlasti tražeći ostavku premijera i pozvavši stranačke lidere na konzultacije, što Ustav ne predviđa. Navodi i da ne poštuje porezne zakone jer je shvatila kako da ne plati porez (od kampanje) tako što će ga vratiti, ali ne u državni proračun nego svojoj stranci.

Reiner mu je odgovorio da je građanima dosta priča tipa “drž’ te lopova” kako bi se skrenula pozornost s važnih tema, dok i mediji prešućuju SDP-ove slučajeve poput Šegona, Sabe, Radmanovog hotela, gospođe Čavlović…

otvoreno_47.jpg.688x388_q85_crop_upscale

Publicist Vjeran Zuppa sto dana predsjednice nazvao je nastavkom njezine kampanje u kojem je obavila niz vizita s važnim ličnostima iz Europe i izvan Europe te da je “nastavila vizitirat probleme” kao i pokušala proširiti kampanju dajući joj europske i izvaneuropske obrise. Posjet jasenovcu i Bleiburgu bez javnosti ocijenio je vrlo suptilnim potezom.

“Očito je da predsjednica ima oštar pristup prema Vladi i to je dobro jer Vlada premijera Milanovića nije iskoristila šansu i odradila ono za što je dobila mandat prije tri i pol godine”, tvrdi novinar Večernjeg lista Dražen Ćurić.

Zuppa pak primjećuje da je Milanović “dosljedan u nekohabitaciji  s predsjednicom”, a Ćurić kaže da “ako bi se predsjednica previše uključila u dnevnu politiku, mogla bi više izgubiti od HDZ-a i SDP-a”.

Komentirajući mimohode i (ne)odlaske u Jasenovac i Bleiburg Ćuiuć zaključuje da je očito da se naši političari boje zvižduka.

“Bleiburg nije bio mjesto stratišta, nego mjesto predaje kvislinške poražene vojske”, rekao je Stazić, što je Ćurić ocijenio neopreznom izjavom.

“Predsjednica je otišla s velikim pijetetom na oba mjesta zločina. Problem je što jedni misle da su žrtve jedne strane vrijednije od žrtve druge strane. Dosta je toga nakon 75 godina”, poručio je Reiner.

Što se tiče stalnog sukoba između predsjednice i premijera, Ćurić ističe kako “Milanović misli da je u tom sukobu pobjednik, ali gubi jer ga javnost smatra kao onog tko ne želi razgovarati.”

Nenad Stazić zamjerio je predsjednici što je na inauguraciju pozvala Thompsona, ”koji pjeva ustaške pjesme”.

No Ćurić ga je podsjetio kako je i bivši predsjednik Mesić pjevao ustaške pjesme, pa je izabran za predsjednika.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari