Connect with us

Hrvatska

Ovaj tjedan započinje veliki skup planinara na Blidinju

Objavljeno

-

I ove godine u našem parku organizira se memorijalni skup planinara „Ivica Plazonić“. Ove godine skup će se održati 18.,19. i 20. srpnja na već dobro poznatoj lokaciji u Masnoj Luci.

Masna Luka 2014_plakat_1

Organizatori su planirali dolazak planinara za petak 18.07.2014. kada će se obaviti prijava gostiju i postavljanje šatora. Odmah nakon postavljanja kampa, u večernjim satima uslijedit će večernje druženje uz roštilj i točenu pivu.

blidinje

Središnji dio skupa održat će se u subotu 19.07., kada je planirano nekoliko uspona. U ranim jutarnjim satima organizatori najavljuju pohode prema Vranu, Pločnom ili Velikom Vilincu. Svakako najviše planinara usmjeri se prema Pločnom (2228 mnv) ali ni druga dva vrha neće biti usamljena jer očekuje se dolazak nekoliko stotina planinara. Nakon povratka s vrha, svim planinarima HPD Pločno besplatno će podijeliti ručak (grah, roštilj…), a u 18 sati uslijediti će natjecanja u starim sportovima. Prije večere uručit će se zahvalnice posjetiteljima, a nakon toga nastavit će se druženje do kasno u noć u pravom planinskom ambijentu.

Nedjeljno jutro predviđeno je za tradicionalno misno slavlje u crkvi sv. Ilije, te blagoslov svih planinara. Prije razlaza planinara, HPD Malačka poslužit će posjetiteljima besplatno ručak.

Vjerujemo kako će i ove godine najznačajniji događaj u našem parku, kojeg tradicionalno organizira HPD Pločno zajedno sa svojim prijateljima iz HPD Malačka, ispuniti očekivanja jer tko je god do sada posjetio Masnu Luku i skup planinara vratio bi se kući prepun dojmova.

vrelo Jasle Blidinje

Blidinje.net/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari