Connect with us

Komentar

Ovaj Tomić je fakat neinteligentan čovjek i to mogu dokazati

Objavljeno

on

Dakle ovaj Tomić je fakat neinteligentan čovek i to mogu dokazati. Zamisli ti njega! Prvo napiše uvredljiv tekst o ministru kulture. Zatim ga ministar kulture tuži. A on se zatim brani time da je napisao “blag tekst” i time da je ministar “zlonamjeran i pakostan”. Dakle, ak nekoga uvrediš i taj te tuži, onda se možeš braniti da je taj zlonamjeran i pakostan i zbog toga bi trebal biti oslobođen optužbe? Piše prof. dr. sc. Kristijan Krkač

[ad id=”93788″]

Možda nisam dovoljno uglup da bi shvatil ovaj argument. Kak god bilo, meni se vidi da bu netko pljunul 30.000 HRK, jer se ministar uvredil kaj ga je taj neinteligentan pisac nazval “retard”, “slaboumnost ovog zagrebačkog muslimana”, “ustaški klaun”, “bijednik”, itd.

Izv . prof . dr . sc . Kristijan Krkač

Izv . prof . dr . sc . Kristijan Krkač

Na stranu sad kaj sam već pokazal koliko je navedeni novinar neinteligentan, a ponekad i pretjerano uvredljiv u odnosu na opća pravila pristojnosti iskazana npr. u bontonu, ali na stranu i to kaj sam također već pokazal koliko mi je neprihvatljivo to da povjesničar bez menadžerskog iskustva bude ministar i još k tome kulture.

Ono kaj je važno je da je napisano de facto napisano i da to kaj je napisano vrijeđa u odnosu na propisano bontonom s obzirom na javnu komunikaciju u registriranim medijima. To hoće li se netko time naći uvrijeđenim ili ne, tužiti ili prijeći prek toga, sasvim je svejedno. To je subjektivno. Objektivno je nasuprot subjektivnom sljedeće. Presudno je da su prekršena pravila pristojne javne komunikacije, neka vrsta bontona, a možda i tu i tam koji etički kodeks struke i koji zakonić ove državice.

I to su fakti koji se mogu utvrditi. No, bilo bu zanimljivo videti kak buju suci postupali ne samo u ovom predmetu, nego i u mnogim drugim predmetima u ovom vremenu predizborne kampanje. Samo hrabro cure i dečki i za Judine škude! Fućkaš opću kulturu! Ona tak i tak ne donosi profit.

Prof. dr. sc. Kristijan Krkač

Podsjetimo, tuženi Ante Tomić došao je na sud te je iznio svoju stranu priče uoči postupka.

Kaže ‘kako misli da njegov tekst nije nanio neugodnosti ministru’, zamislite:

”Mislim da mu tekst nije nanio neugodnosti, riječ je o tekstu koji je izašao u Beogradu. On je napravio predstavu oko toga. Sam tekst je po mom sudu vrlo blag jer to je bilo na početku njegova mandata i mandata te vlade, kad nismo ni znali tko je on. Nisam imao pojma da je zlonamjeran i pakosan i bio je to blagi, umjeren tekst o tome kako mi je neobično da se pojavio neki zagrebački  musliman među desničarima, islamofobima. Bio je to tekst sućuti za čovjeka koji se trudi svidjeti ljudima koji ga potajno ne podnose. Ja nisam ni u peti imao da bih ja njemu mogao izazvati duševne boli. Mi smo ovdje samo radi predstave, da se on prikaže veliki Hrvat kojeg čak u beogradskim medijima napadaju”, kazao je Tomić za N1.

Ja sam mislio da je on bolja osoba i da neće biti tako strašan ministar. Ja sam uvijek oprezniji prema manjinama i negdje se trudim biti dobronamjeran i oprezan, zato sam to napravio negdje gdje sam mislio da to neće biti toliko primijećeno”, kazao je Tomić dodavši da bi i danas napravio isto.  Ističe kako se ovdje radi o napadu na “slobodu govora”. 🙂

[ad id=”93788″]

Tomićev tekt pročitajte u prilogu:

ANTE TOMIĆ ĆIRILICOM I LATINICOM NA HRVATSKOG MINISTRA KULTURE

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR