Connect with us

Komentar

‘Ovo je jedna od većih vojnih obmana od Drugog svjetskog rata! Izigrali su ruske snage’

Objavljeno

-

Ovo je jedna od većih vojnih obmana od Drugog svjetskog rata. Izigrali su ruske snage i ne mogu vjerovati da su Rusi popušili ovakvu foru

Ante Kotromanović gostovao je u RTL-u Danas te tom prilikom prokomentirao situaciju u Ukrajini. Kaže kako je ukrajinska akcija u zadnje vrijeme, njihovo oslobađanje svog teritorija od ruske okupacije, “briljantno, sjajno, genijalan taktički potez”.

“Ovo je jedna od većih vojnih obmana od Drugog svjetskog rata. Izigrali su ruske snage i ne mogu vjerovati da su Rusi popušili ovakvu foru. Mjesecima se najavljiva ukrajinska ofenziva na jugu, ona nije polučila nekog uspjeha, a ona je bila manevar. Ukrajinske snage, što nije uspjelo ni Rusima u šest mjeseci, uspjeli su ući u prostor koji su Rusi okupirali”, govori.

Upitan jesu li Ukrajinci, a tako svi tvrde, doista uspjeli prevariti Ruse na način da su najavljivali ofenzivu na jugu, a onda svim silama udarili na istok zemlje, vojni stručnjak ističe kako su zamaskirali pokrete tisuća vojnika, odigrali pravu igru i to sve pod maskirnom stegom.

“To znači da su tajno, neprimijećeni, noću, u manjim skupinama prešli. Nije lako prebaciti stotinjak tenkova na takva mjesta. Nije ni slučajno da je Zelenski otpustio visoke dužnosnike zbog sumnje u curenje informacija. Očuvali su tajnost operacije. Rusija se koncentrirala na jug, doveli su i korpus s novom tehnikom, a onda je ovo bilo iznenađenje”, navodi dalje.

“Nikad nemamo dovoljno informacija, pratimo od prijatelja po zemljama i otvorenih izvora. Moramo shvatiti da ukrajinska snaga se bori s cijelim vojnim arsenalom, a Rusi se bore sa 150 tisuća vojnika i ne mogu vjerovati da nisu shvatili da ne mogu tako na tisuću kilometara vojne operacije, a provode tamo neke vježbe s Kinom s 50 tisuća vojnika. Pitanje je nastavka borbe na ovaj način, Ukrajincima će se podići moral, to je poruka građanima i Zapadu da ulaganja nisu uzaludna”, kaže.

“Ovo je bio udarac u jetru i teško će pasti Rusima, izgubili su veliki dio teritorija, pitanje je kako će Rusi reagirati. Što će Putin? Ako želi prevladati na tom području, nisu u jednom danu do sad osvajali više nego jedan kilometar, morat će angažirati veće snage, Ukrajinci rade vrlo dobro, obučavaju se, dobili pomoć zapada, rotiraju se, a Rusi to ne rade. Izgubili su tisuće, ali oni (Ukrajinci op.a.) to nadomjeste”, kaže Kotromanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari