Connect with us

Komentar

Ovo je bio razoran udarac zadat rusiji

Objavljeno

-

Pojedini kanali pojašnjavaju važnost uništenja ruskog komunikacijskog kompleksa NIP 16 na Krimu…..

Ukrajina je jučer pogodila ruski NIP-16 Deep Space Communications kompleks zbog čega su se ruske komunikacije raspale.

NIP-16 je dizajniran za komunikaciju sa svemirskim letjelicama izvan Zemljine orbite. Postrojenje je počelo s radom 1958. godine, a krajem 2014. bilo je zaposleno 235 djelatnika.

Do jučer NIP-16 nije služio samo za istraživanje svemira. već najvjerojatnije za satelitske snimke i komunikaciju s vladinim i vojnim satelitima, nešto što je i Sjevernoj Koreji nedavno ponuđeno kao zamjena za njihovo oružje.

Glasine kažu da je Rusija imala samo 4 ovakva mjesta, od kojih je jedno sada uklonjeno……..ako bi još 3 bila pogođena, rusija bi izgubila kontakt sa svime što je iznad orbite.

Ovo je bio razoran udarac zadat rusiji i nema sumnje da je Putin ovom viješću jako zabrinut.

Ne samo da utječe na njihovu komunikaciju, vidljivost, vojne sposobnosti, značajno smanjuje ruske već zastarjele mogućnosti istraživanja svemira, koje su prije bile na prihvatljivoj razini, ali su se borile za tržište nakon uvođenja Space X sposobnosti i jeftinijih alternativa za druge zemlje, dajući im bolje opcije nego oslanjanje na rusiju za dopremanje tereta i satelita u svemir.

Da budemo jasni, ovaj komunikacijski centar je jedan od bitnijih razloga zašto je Krim ostao toliko važan rusiji da zadrži kontrolu nad njime.

Domagoj Franić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas