Connect with us

Pregled

Ovo s Karamarkom podsjeća me na ’94. i pokušaj udara Stjepana Mesića i Josipa Manolića

Objavljeno

-

Admiral u mirovini Davor Domazet Lošo gostujući u emisiji Markov trg na televiziji Z1 komentirao je aktualnu političku situaciju.

 [ad id=”93788″]

Je li ovo što se događa u Hrvatskoj ono što ste puno puta najavljivali programirani, determinirani kaos?
Upravo to je ono što sam prije 11 godina u svojoj knjizi predvidio. Sve što se u politici događa nije slučajno, nego programirano. Mi živimo u doba neoliberalizma i to je surova ideologija poništavanja suvereniteta država u svakom smislu, a kako bi se ovladalo svijetom.

Tko su glavni protagonisti, ‘redatelji’ i glavni ‘glumci’ tog kaosa?
Demokracija je najgori oblik vladavine. Zato jer su u njoj najveće devijacije. Kaos se programira kako bi se stvorila svjetska nadvlada. Potrebno je srušiti naciju, državu, obitelj i vjeru kako bi se ovladalo svijetom. Provoditelji su MMF, Svjetska banka, NATO, WTO i najnovije vrijeme i Svjetska zdravstvena organizacija koja proizvodi izmišljene bolesti i lijekove. Oni nameću nesposobne vlade, a što se jasno vidi na primjeru Hrvatske od 2000-te godine gdje je svaka slijedeća vlada bila gora od prethodne. Što se glumaca tiče u Hrvatskoj su to sve političke stranke, Predsjednici države Josipović i Mesić uključujući i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i sve vlade koje su bile.
Jesu li svi ti protagonisti toga kaosa svjesni toga, rade li to s pristankom?
I sam se to često pitam. Ali to nije ni važno, važno je da to čine. Pogledajte savjetnike predsjednice Grabar Kitarović. Tko joj je savjetnica za sigurnost? Tko je ta žena? U Hrvatskoj se njeguje antiintelektualizam.
Kako to da vas predsjednica Grabar Kitarović nije angažirala kao savjetnika, ipak ste čovjek s respektabilnom biografijom?
Punih osam mjeseci sam očekivao da će me Predsjednica pozvati. Prije tri dana sam dobio pismo u kojem mi se zahvaljuje. Sve što sam htio je pomoći. Bilo je ono Vijeće za domovinsku sigurnost koje se jednom sastalo prošle godine i to je sve. Dakle, nikad me Predsjednica nije pozvala. Bez strategije političke, gdje će Hrvatska biti u narednih trideset godina, ne znam kako voditi državu. Hrvatska nikada nije imala povoljnije okolnosti od ovih, ali za to treba imati promišljanje. U Hrvatsku se uvukao nemoral i ona takva ne može opstati. Pogledajte demografsku sliku. Hrvatske vladajuće nomenklature ne žele promjene jer bi morali mijenjati sve postojeće paradigme. Pogledajte kurikuralnu reformu, to je uništenje obrazovnog sustava. Jer kada djeci uskratite matematiku, materinski jezik, zato se ne uči o Marku Maruliću i ako se ne uči povijest vi dobivate isprani naraštaj mladih ljudi.
Kada je Zoran Milanović odlazio s vlasti najavio je pakao. Božo Petrov se gotovo niotkud pojavio prošle godine i odjednom se pojavljivao na udarnim emisijama HRT-a pa je potpisivao one ugovore kod javnog bilježnika, potom nije htio biti mandatar, nego je onda to mjesto zapalo Oreškovića koji se ‘slučajno’ taj dan zatekao u Zagrebu. Je li sve to slijed tog determiniranog kaosa?
Upravo takav slijed pokazuje taj kaos. Petrov nije htio biti predsjednik vlade jer nije bio predviđen za to mjesto. Orešković je bio određen za to. Jedan od predstavnika Mosta je ovih dana to govorio da netko stoji iza Petrova, radi se o jednom iz Trilateralne komisije. Članovi te komisije iz Hrvatske su Hanžeković, Luković, Kolinda Grabar Kitarović i Emil Tedeski. Jedan od te četvorice je stvorio Petrova i Most. Orešković se nije niotkuda pojavio, njegov je dolazak bio planiran. Dok je ovaj kaos trajao on iza leđa sviju nas daje koncesije za naftu, nešto sitno dobije INA i neka nigerijska firma, a ono glavno ide, kanadskoj firmi, a Orešković nam dolazi iz Kanade.
Kako se ova afera oko INE uklapa u taj determinirani kaos jer se tu spominju nekakvi ruski i američki interesi. Što se to u tom plinskom biznisu prelama na ovim prostorima?
To je ta odlična prilika Hrvatske. Plinovodi su žile kucavice. Rusija ima velike zalihe i nastoji to plasirati. Na drugoj strani se pokušava prodati Europi kroz Hrvatsku plin dobiven iz škripavaca koji je znatno skuplji od ruskog. Rijeka bi mogla biti glavna luka Europe na Sredozemlju pored Ploča i Galženice kod Zadra. Hrvatska bi sve to mogla iskoristit kada se veliki sukobljavaju. Samo to treba znati. Tuđman je to znao.
Za nevladine udruge je pitao što uopće znači taj naziv. “Znači li to da su nedržavne, što?”, rekao je ironično admiral.
Kazao je da cjelokupna situacija proizlazi iz “determiniranog kaosa”.
“Dokle god se hrvatski narod ne buni, nismo došli do dna. Sve je to rezultat unutarnje agresije koja traje već 16 godina”, rekao je dodavši da je stanje prije toga bilo bolje kada je, kako tvrdi, hrvatski narod imao politiku na osovini Franjo Tuđman-hrvatski branitelj.
Za medije je rekao da nisu hrvatski mediji i da je “Hrvatska izgubila medijski suverenitet”.
“Televizije su komercijalne, ali zapravo vode medijski rat”, rekao je Domazet Lošo.
Komentirao je i napade na prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.
“Ova situacija me podsjeća na ’94. i pokušaj udara Stjepana Mesića i Josipa Manolića. Ista je matrica, ali drugi su ljudi. Oko Karamarka su imali informacije, ali su čekali pravi trenutak da ih objave”, rekao je admiral Davor Domazet Lošo.
[mom_video type=”youtube” id=”qnYHim9BP9s” width=”761″ height=”385″]
[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari