Connect with us

Ovo su idealne žene iz muške i ženske perspektive

Objavljeno

-

Dokaz o tome kako su ideali ženske ljepote posve različiti iz muške i ženske perspektive otkrilo je najnovije istraživanje. Naime skupini muškaraca i žena dano je da od dijelova lica poznatih ljepotica sastave ono koje bi označavalo idealnu ženu. Rezultati su očekivano u potpunosti različiti, pa dok dame ideal pronalaze u ženi snažnih crta lica i tamne kose, muškarci biraju plavuše punih usana i dominantno izraženog seksepila60891490-idelana-zena-istrazivanje

Najnovije istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji uhvatilo se u koštac s uvijek zanimljivim idealima ženske ljepote. Ispitanici podijeljeni u mušku i žensku skupinu za zadatak su dobili od lica poznatih ljepotica sastaviti ono koje iz njihove perspektive označava idelanu ženu.

Rezultati su pokazali kako žene utjelovljenje ljepote pronalaze u crnoj kosi, izraženom nosu i čelu, gustim obrvama i naglašenim jagodicama. Muškarci pak preferiraju plave pramenove poput onih pjevačice Shakire, minijaturni nos Mirande Kerr, čelo Jennifer Aniston, u obrvama vojvotkinje Catherine i punim usnicama Angelione Jolie.

Savršena žena sa stajališta ispitanica posjeduje egzotičnu ljepotu, crna kosa Freide Pinto, profinjene jagodice Keire Knightley, guste divlje obrve Care Delevingne, izražen dominantan nos Blake Lively i pune usne Scarlett Johansson tvore njihovu sliku idealne žene.

60891491-idealna-zena-istrazivanje

‘Dijelovi lica koje su odabrali muškarci zanimljivo pripadaju damama u ranim četrdesetim godinama, dok ona koje biraju žene pripadaju dvadesetogodišnjakinjama’ istaknuo je glasnogovornik escentual.com, kompanije unutar koje je provedeno istraživanje.

Naposljetku rezultat je kao i u brojnim sličnim dosadašnjim istraživanjima potvrdilo onu poznatu staru kako su muškarci doista s Marsa, a žene s Venere.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari