Connect with us

Politika

Ovo su nove ‘Plenkovićeve ministrice’

Objavljeno

on

Nikolina Brnjac bit će na čelu Ministarstva turizma i sporta, dok će Nataša Tramišak voditi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Nova hrvatska Vlada, koju će mandatar Andrej Plenković u četvrtak predstaviti u Hrvatskome saboru, imat će četiri potpredsjednika, 16 ministarstava, četiri nova imena u odnosu na aktualnu Vladu – dvije ministrice, jednog potpredsjednika Vlade i jednog “povratnika” u Banske dvore.

Novo lice u Vladi bit će SDSS-ov Boris Milošević, kao potpredsjednik Vlade za društvena pitanja i ljudska prava te jedini neće biti i ministar.

Tko je Nikolina Brnjac?

Novo lice u Vladi je i Nikolina Brnjac koja će biti na čelu Ministarstva turizma i sporta. Rođena je 11. srpnja 1978. godine u Karlovcu, a doktorirala je Tehnologiju prometa i transporta na zagrebačkom Fakultet prometnih znanosti.

Na ministarsko mjesto dolazi s mjesta državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, a ranije je bila i državna tajnica za promet u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Područje interesa su joj, uz ostalo, intermodalni transportni / prometni sustavi te je autorica više od 50 znanstvenih radova i stručnih članaka iz područja intermodalnog prometa i logistike u nacionalnim i međunarodnim časopisima. Hobi su joj trčanje i plivanje.

Čime će se baviti Nataša Tramišak?

Nova ministrica je i Nataša Tramišak koja će voditi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a. Rođena je 6. svibnja 1982. godine, završila je pravo na osječkom Pravnom fakultetu.

Na mjesto ministrice dolazi s mjesta pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije koji, uz ostalo, priprema, provodi i prati projekte i mjere u području energetike i energetske učinkovitosti, razvojne projekte i programe razvoja Županije sufinancirane iz fondova EU i ostalih međunarodnih i nacionalnih fondova te državnih tijela.

Među inim, stručnjak je za strateško planiranje, upravljanje projektima u ruralnom razvoju te za javnu nabavu.

‘U Banske dvore vraća se Radovan Fuchs koji je bio ministar znanosti, obrazovanja i športa u Vladi premijerke Jadranke Kosor. Sada će biti ministar znanosti i obrazovanja.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari