Connect with us

Komentar

Ovo više nije problem samo Hrvatske, ovo je problem NATO saveza!

Objavljeno

on

Sjećate li se sage o smjeni u SOA, nastojanja predsjednice za smjenom Lozančića, opiranja oporbe i odugovlačenja Tihomira Oreškovića. Nije li sukob Orešković, Petrov Karamarko krenuo baš od tog trenutka. Jesmo li sigurni da je imenovanje Markića pravi potez i radi li SOA posao koji bi trebala ili se bavi sekundarnim stvarima?

Kako je moguće da nitko u ovoj državi nije znao da se sprema uhićenje visokih časnika hrvatske vojske, ne samo časnika HVO. Kako to da su se uhićenja dogodila samo dva dana nakon posjeta Plenkovića i Stiera Sarajevu i Mostaru i ono što bi moglo biti još gore-koliko će se još uhićenja dogodit?

Kako je moguće da se u državi koja to nije već je međunarodni protektorat, u državi gdje svaki entitet ima svoje sudove, svoju policiju nakon 25 godina nakon rata hrvatske obavještajne službe – nemaju pojma što se sprema i što se događa. Kako je moguće da država koja je članica NATO  saveza dozvoljava hapšenje svojih časnika takovoj tvorevini.

Ovo više nije problem samo Hrvatske, ovo je problem NATO saveza, jer ne zaboravimo da se vojni časnici u slučaju ratne ugroženosti  aktiviraju aktivizmom bez obzira na umirovljenje, rezervni status i starost.

Možemo spekulirati i kalkulirati kome odgovara psihoza straha među hrvatskim narodom u BiH. Srbima da se do kraja očisti bosanska posavina od Hrvata ili Bošnjacima da očiste federaciju od Hrvata, kršćana, katolika i uspostave svoj kalifat. Politika koju stalno isiče hrvatska vlast bez obzira koje je provenijencije i koja gura BiH u EU, zaboravljajući da su Hrvati te države već građani EU i da Hrvatima u toj državi ne treba podrška u vidu floskula već pomoć i konkretni potezi.

Bez konkretnih poteza Hrvati iz BiH biti će novi izbjeglica u toj istoj EU i za to biti će odgovorna hrvatska vlast, bez obzira tko bio na vlasti.  Bez konkretnih poteza hrvatske vlasti i bez konkretne zaštite , Hrvati u BiH biti će i dalje izloženi hapšenjima, šikaniranjima, zastrašivanjima, biti će osuđeni na samoorganiziranje i zaštitu svog doma i integriteta, ako treba i ‘oružjem’.

Gospodo na vlasti u Republici Hrvatskoj, na Hrvatima u BiH lomi se svaka vlast.

Ante Rašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari