Pratite nas

Komentar

Ovo više nije problem samo Hrvatske, ovo je problem NATO saveza!

Objavljeno

na

Sjećate li se sage o smjeni u SOA, nastojanja predsjednice za smjenom Lozančića, opiranja oporbe i odugovlačenja Tihomira Oreškovića. Nije li sukob Orešković, Petrov Karamarko krenuo baš od tog trenutka. Jesmo li sigurni da je imenovanje Markića pravi potez i radi li SOA posao koji bi trebala ili se bavi sekundarnim stvarima?

Kako je moguće da nitko u ovoj državi nije znao da se sprema uhićenje visokih časnika hrvatske vojske, ne samo časnika HVO. Kako to da su se uhićenja dogodila samo dva dana nakon posjeta Plenkovića i Stiera Sarajevu i Mostaru i ono što bi moglo biti još gore-koliko će se još uhićenja dogodit?

Kako je moguće da se u državi koja to nije već je međunarodni protektorat, u državi gdje svaki entitet ima svoje sudove, svoju policiju nakon 25 godina nakon rata hrvatske obavještajne službe – nemaju pojma što se sprema i što se događa. Kako je moguće da država koja je članica NATO  saveza dozvoljava hapšenje svojih časnika takovoj tvorevini.

Ovo više nije problem samo Hrvatske, ovo je problem NATO saveza, jer ne zaboravimo da se vojni časnici u slučaju ratne ugroženosti  aktiviraju aktivizmom bez obzira na umirovljenje, rezervni status i starost.

Možemo spekulirati i kalkulirati kome odgovara psihoza straha među hrvatskim narodom u BiH. Srbima da se do kraja očisti bosanska posavina od Hrvata ili Bošnjacima da očiste federaciju od Hrvata, kršćana, katolika i uspostave svoj kalifat. Politika koju stalno isiče hrvatska vlast bez obzira koje je provenijencije i koja gura BiH u EU, zaboravljajući da su Hrvati te države već građani EU i da Hrvatima u toj državi ne treba podrška u vidu floskula već pomoć i konkretni potezi.

Bez konkretnih poteza Hrvati iz BiH biti će novi izbjeglica u toj istoj EU i za to biti će odgovorna hrvatska vlast, bez obzira tko bio na vlasti.  Bez konkretnih poteza hrvatske vlasti i bez konkretne zaštite , Hrvati u BiH biti će i dalje izloženi hapšenjima, šikaniranjima, zastrašivanjima, biti će osuđeni na samoorganiziranje i zaštitu svog doma i integriteta, ako treba i ‘oružjem’.

Gospodo na vlasti u Republici Hrvatskoj, na Hrvatima u BiH lomi se svaka vlast.

Ante Rašić

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Luka Mišetić: Rat u Hrvatskoj prije 8.10.’91 može se okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob”

Objavljeno

na

Objavio

Ugledni američki odvjetnik, Luka Mišetić, na društvenim je mrežama pojasnio zbog čega se oružani sukob u Republici Hrvatskoj prije 8.10.91 može okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob” a ne građanski rat, kako je to ocijenio Aleksandar Stanković.

-Rat u Republici Hrvatskoj prije 8.10.91 može se okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob”, ali to ne znači da je riječ o Građanskom Ratu(“GR”). Znanstvenici nemaju zajedničku definiciju GR. Npr, po Lieberovoj definiciji rat u RH nije bio GR jer se RH nije borila da preuzme kontrolu nad SFRJ – napisao je odvjetnik Luka Mišetić u komentaru na društvenim mrežama.

 

Nakon presude Ratku Mladiću, Mišetić se narugao i srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Objavivši status na Twitteru bez ikakvog komentara, uz fotografiju Aleksandra Vučića s natpisom ‘Sigurna kuća za Ratka Mladića’, Mišetić se referirao na ranije izjave današnjeg predsjednika Srbije, koji je javno zagovarao da Ratko Mladić treba dobiti bulevar u Beogradu.

Podsjetimo,  Aleksandar Vučić je kao glavni tajnik Srpske radikalne stranke (SRS) 26. svibnja 2007. godine zalijepio na zgradi televizije B92 na novobeogradskom Bulevaru AVNOJ-a plakat na kojem je pisalo “Bulevar Ratka Mladića”.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Plenković: Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju

Objavljeno

na

Objavio

‘Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju’, izjavio je u petak u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković uoči početka summita EU-a i šest zemalja Istočnog partnerstva.

“Pogledajte temu današnjeg sastanka, glavna tema sastanka Istočnog partnerstva je hibridno medijsko djelovanje. Pogledate reference na brojne izbore, referendume koji su održani u Europi. Samo naivni ljudi mogu misliti da Hrvatska nije dio toga procesa”, rekao je Plenković, odgovarajući na novinarsko pitanje vodi li se u Hrvatskoj medijski rat.

Plenković je rekao da nije detaljno upoznat s medijskim prepucavanjem u vezi s izvješćem Sigurnosno-obavještajne agencije o mogućoj ugroženosti nacionalne sigurnosti zbog stanja u Agrokoru, što je bio temelj za jučerašnju raspravu na saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

“SOA podnosi izvješća o svim pitanjima koja se releventna za Hrvatsku, bilo da je riječ o sigurnosnom aspektu u doslovnom smislu, bilo s aspekata gospodarske i financijskeu ugroze. Stanje u Agrokoru početkom godine bilo je takvo da je zahtijevalo posebni zakon i posebni angažman. Prema tome, sve što se radi u ovom trenutku jest dugoročno restrukturiranje i održivost radnih mjesta, funkcioniranje kompanija, generiranje novih prihoda i naravno nagodba s vjerovnicima, to je ono što je najbitnije”, rekao je Plenković.

Na konstataciju da i Europska komisija navodi stanje u Agrokoru kao jedan od rizika za ekonomske prognoze, Plenković je rekao da su to bitno različite stvari.

“Ovo je bio sastanak Odbora sazvan na inicijativu oporbenih zastlupnika, gdje su htjeli malo držati temu u fokusu, kao što to i inače rade u posljednje vrijeme. Vlada, za razliku od njih, ima vrlo kontinuiran, konzistentan stav. Imali smo problem, našli smo način kako da ga rješavamo, držimo se te linije, postoje rokovi u zakonu i do tih rokova, bilo da je to u travnju ili srpnju nastajat ćemo postići nagodbu, imati održivost kompanija u budućnosti, održati radna mjesta i stabilnost hrvatske ekonomije. To je jedino zbog čega smo mi angažirani”, kaže premijer Plenković. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari