Connect with us

Kultura

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni zabilježile 10.000 sudionika i 100.000 posjetitelja

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ovogodišnje Vinkovačke jesene koje su održane od 9. do 18. rujna posjetilo je oko 100.000 ljudi, u priredbama ih je sudjelovalo desetak tisuća, a posebice lijepa slika odaslana je iz Vinkovaca u nedjelju sa svečanog mimohoda u kojem je sudjelovalo 2500 folkloraša.

Vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 57. Vinkovačkih jeseni Ivan Bosančić rekao je u ponedjeljak da je manifestacija imala dobar program i veliku posjećenost unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama.

Zahvalio je svim posjetiteljima, ali i onima koji su dali svoj obol Vinkovačkim jesenima kao sudionici ili su pomogli u organizacijskom smislu.

Bosančić napominje kako je posebice lijepa slika odaslana iz Vinkovaca u nedjelju, sa Svečanog mimohoda sudionika i revije konjskih zaprega u kojoj je ulicama i trgovima Vinkovaca u pjesmi i plesu prošlo oko 2500 folkloraša iz 69 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i dijaspore, koja njeguju izvorni hrvatski folklor, te 30-tak svečano ukrašenih konjskih zaprega i 50-tak konjanika.

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni održane su pod geslom “Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!” i ponudile su niz folklornih, kulturnih, gospodarskih i zabavnih priredbi.

Najmlađi sudionik manifestacije bio je dvomjesečni Roko iz grada Otoka koji je zajedno u naručju bake Katarine u nedjelju bio sudionikom Svečanog mimohoda sudionika i revije konjskih zaprega 57. Vinkovačkih jeseni. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas