Pratite nas

Padaj kišo dugo, dugo

Objavljeno

na

Hvala dragom Bogu ! Malo malo pa kiša pada..trava raste, gora zeleni..pa hladan vjetar poljem piri..i druga ljetna osvježenje. To, to mi paše a ne one pasje vrućine. A turizma, turisti?

porečE pa baš me briga za njih. Ako hoće suhu klimu, ako mrze kišu, neka lijepo idu u..Saharu. Po nekim znacima, turizmu u nas ove godine ne cvatu ruže. Što se mene tiče mogu i…uvenuti.

Zašto? Zato!

Jer na onom, nekad „trulom zapadu „ čak i turističkim velesilama, turizam u ukupnom dohotku države predstavlja tek nekoliko postotaka. Jer! Imaju oni i poljoprivredu i preradu i industriju i izvoze sve i svašta. A mi smo sve to razvalili a..uvozimo sve i svašta. Mi bi izgleda po onoj pjemsi „ neću više radit nego ….ladit „ i da živimo od tamo nekakve turističke manče, milostinje, od onog komada kolača koji preostane onim velikanima. Usporedite si samo naš turistički dohodak sa dohotkom samo jednog Praga , pa će te shvatiti koliko su lažne , isprazne samohvale onih koji nas hoće uvjeriti kako, eto, u svim resorima, pa i u turizmu imamo sposobne ministre.

Nije li žalosno gledati cijele lance restorana u strogim centrima istarskih gradova, sa polupraznim stolovima i terasama. I konobare s crvenim pregačama kako se udvornički. Sluganski klanjaju pred turistima. I nagovaraju ih da skrenu..eto baš kod njih. A, tko te restorane, kafiće, drži ?

Pa pogledajte samo imena i prezimena. To su oni koji u najboljem slučaju, mogu slastičarnicu držati. E a kad u ejndom takvom restoranu gost prosvjeduje zbog prevelikog računa ( pa nisu turisti ovce ) može mu se dogoditi kao u Poreču da ga konobar izudara bokserom.

pozuri ženoPa gost koji bi uvijek trebao biti u pravu završi u bolnici na šivanju I zato „padaj kišo dugo dugo padaj danju padaj noću…“ Budi kišo draga, hladan tuš za one koji ovu zemlju pretvaraju u zemlju konobara, sobarica, spremačica, prodavača suvenira, iznajmljivača soba, apartmana, suncobrana, ležaljki. I za tu vlast koja se hvali time što je broj nezaposlenih, eto u jeku ljetne sezone spao nešto ispod zastrašujućih 300 i više tisuća. Pa možda kišo draga, malo ohladiš glavu i našem premijeru.

Da pored inih gluposti ne kaže i to, da kad broj nezaposlenih u nas bude 200 000, to više neće biti problem.
No krasno.
A gdje bi mu bio kraj da se je naša nogometna reprezentacija iz Brazila vratila s nekom medaljom.
I zato „dolje turizam, dolje nogomet, dolje sve ono što im može dati povoda da se hvale (jer nemaju nikakvih razloga za to )
Dolje i ova vlada i svaka iduća koja ovoj sadašnjoj bude..imalo sličila.
Toliko od mene.
Jer domoljublje nije kad voliš ni vlast ni državu, nego svoj narod i svoju domovinu .

E, tako :

Vaš gnjevni i zlobni Blaž Pinjuh

Što vi mislite o ovoj temi?

Pregled

Usporedite govor Kolinde Grabar Kitarović iz 2019. i današnji Milanovićev govor

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u utorak čestitku pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske u povodu Dana oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 28. obljetnice povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde u Kranjčevićevoj ulici.

Prije 28 godina postrojbe Hrvatske vojske po prvi puta su predale prijavak prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, koji je u njihove ruke položio ratne zastave. Od toga dana do danas hrvatska je država pred Oružane snage stavila bezbrojne, često puta i prezahtjevne zadaće. Niti jednom Hrvatska vojska nije iznevjerila ukazano povjerenje i svaku je zadaću izvršila, bez obzira na napore i žrtve koje je trebalo podnijeti, stoji u čestitki.

“Iako u samim počecima slabo opremljena i često puta naoružana tek domoljubljem i neslomivim hrvatskim pobjedničkim duhom, Hrvatska je vojska obranila i oslobodila Hrvatsku u Domovinskome ratu. Na današnji dan se s posebnim ponosom prisjećamo svih koji su položili svoje živote za našu slobodu. Naše su misli danas s njima i njihovim obiteljima, obiteljima nestalih i svim hrvatskim braniteljima”.

I po završetku Domovinskog rata Hrvatska je vojska nastavila svoju samoprijegornu službu domovini, ubrzanim razvojem i modernizacijom te je izrasla u suvremenu oružanu silu, koja i danas ponosno brani Hrvatsku i njezine nacionalne interese. Čini to u domovini i na brojnim globalnim kriznim žarištima, u misijama i operacijama potpore miru pod okriljem Europske unije, NATO-a i Ujedinjenih naroda, gdje besprijekornim obavljanjem zadaća pripadnici Hrvatske vojske služe na čast i ponos Hrvatskoj.

“Drage pripadnice i pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske, brojni su još izazovi pred vama. Vaš poziv i vječna dužnost zaštite Republike Hrvatske ne poznaju predah ili odmor. Uvijek novi izazovi našoj sigurnosti zahtijevaju od vas trajno usavršavanje, usvajanje novih vještina i razvoj novih sposobnosti. Znam da ćete ponovno biti dorasli postavljenoj zadaći, kao što su bili vaši prethodnici i suborci u Domovinskome ratu. Uspomena na njih vas na to obvezuje”, navodi se u čestitki Grabar-Kitarović pripadnicima OS RH-a. (Hina)

Govor Kolinde Grabar Kitarović iz 2019.-te poslušajte u nastavku:

A ovo je govor aktualnog Predsjednika RH, Zorana Milanovića:

Milanović održao govor: Gospođe i gospođo čestitam… To je to (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Mark Zuckerberg: Društvene mreže ne bi smjele biti ‘arbitri istine’

Objavljeno

na

Objavio

Šef Facebooka Mark Zuckerberg u četvrtak je kazao da se društvene mreže ne bi smjele postaviti kao čuvari političkog govora na internetu, iznijevši mišljenje o najavi predsjednika Donalda Trumpa da će regulirati tvrtke poput Twittera, Facebooka i Googlea zbog pristranosti i cenzure.

“Ne mislim da bi Facebook, ili internetske platforme općenito, trebale biti arbitri istine”, rekao je Zuckerberg u razgovoru za CNBC i nazvao to “opasnom linijom”.

Trump se obrušio na Twitter nakon što je u srijedu kasno navečer osnivač Twittera Jack Dorsey intervenirao na tvit u kojem se predsjednik protivi glasanju pisanim putem, navodeći da će tvrtka ukazivati na “netočne ili sporne informacije generalno o izborima”, ističući da je namjera povezati točke sukobljenih izjava i ukazati na spornu informaciju kako bi ljudi mogli sami prosuditi.

Twitter je uz Trumpov tvit dodao upozorenje kako je potrebno provjeriti činjenice uz njegove navedene tvrdnje, koje po mnogima nisu bile istinite

Zuckerberg je kazao da Facebook, kada je u pitanju politički govor, “ne želi određivati što je točno ili netočno”, ali da njegova kompanija ima svoje granice i ne dozvoljava lažne medicinske informacije, obeshrabrivanje izlaska na birališta ili obmane i prijevare.

“Postoje granice i mi ćemo ih se držati, ali općenito govoreći, želite omogućiti što širi raspon mišljenja i osebujne razlike u političkom govoru”, istaknuo je Zuckerberg.

Američki predsjednik Trump najavio je reviziju zakona koji društvene mreže Twitter, Facebook i Alphabetov Google štiti od odgovornosti za sadržaje koje objavljuju njihovi korisnici te kani uvesti instrument zaštite od cenzure.

Trump je optužio društvene mreže za pristranost i kazao da “republikanci osjećaju da platforme društvenih medija u potpunosti guše konzervativne glasove”.

Da bi to mogao, Savezno povjerenstvo za komunikacije (FCC) mora predložiti i pojasniti propise odlomka 230 Zakona o normama komuniciranja, koji uvelike internetske platforme izuzima od pravne odgovornosti za sadržaje koje objavljuju njihovi korisnici.

S promjenama tog zakona tehnološke kompanije bi bile izložene sudskim tužbama.

Od FCC-a se sada traži da ispita bi li uređivanje sadržaja koje poduzimaju društvene mreže moglo rezultirati gubitkom pravne zaštite koju te kompanije uživaju prema članku 230.

Od savezne agencije se traži da preispita pribjegavaju li medijske platforme obmanjujućim sredstvima kako bi moderirale sadržaj i proturječe li te njihove prakse uvjetima poslovanja.

U prijedlogu izvršne uredbe također stoji da će Ured za digitalnu strategiju Bijele kuće ponovo uspostaviti instrumente koji će građanima omogućiti da prijave cenzuru na internetu. (Hina)

Trump najavio potpisivanje naloga vezano uz društvene mreže

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari