Connect with us

Padaj kišo dugo, dugo

Published

on

Hvala dragom Bogu ! Malo malo pa kiša pada..trava raste, gora zeleni..pa hladan vjetar poljem piri..i druga ljetna osvježenje. To, to mi paše a ne one pasje vrućine. A turizma, turisti?

porečE pa baš me briga za njih. Ako hoće suhu klimu, ako mrze kišu, neka lijepo idu u..Saharu. Po nekim znacima, turizmu u nas ove godine ne cvatu ruže. Što se mene tiče mogu i…uvenuti.

Zašto? Zato!

Jer na onom, nekad „trulom zapadu „ čak i turističkim velesilama, turizam u ukupnom dohotku države predstavlja tek nekoliko postotaka. Jer! Imaju oni i poljoprivredu i preradu i industriju i izvoze sve i svašta. A mi smo sve to razvalili a..uvozimo sve i svašta. Mi bi izgleda po onoj pjemsi „ neću više radit nego ….ladit „ i da živimo od tamo nekakve turističke manče, milostinje, od onog komada kolača koji preostane onim velikanima. Usporedite si samo naš turistički dohodak sa dohotkom samo jednog Praga , pa će te shvatiti koliko su lažne , isprazne samohvale onih koji nas hoće uvjeriti kako, eto, u svim resorima, pa i u turizmu imamo sposobne ministre.

Nije li žalosno gledati cijele lance restorana u strogim centrima istarskih gradova, sa polupraznim stolovima i terasama. I konobare s crvenim pregačama kako se udvornički. Sluganski klanjaju pred turistima. I nagovaraju ih da skrenu..eto baš kod njih. A, tko te restorane, kafiće, drži ?

Pa pogledajte samo imena i prezimena. To su oni koji u najboljem slučaju, mogu slastičarnicu držati. E a kad u ejndom takvom restoranu gost prosvjeduje zbog prevelikog računa ( pa nisu turisti ovce ) može mu se dogoditi kao u Poreču da ga konobar izudara bokserom.

pozuri ženoPa gost koji bi uvijek trebao biti u pravu završi u bolnici na šivanju I zato „padaj kišo dugo dugo padaj danju padaj noću…“ Budi kišo draga, hladan tuš za one koji ovu zemlju pretvaraju u zemlju konobara, sobarica, spremačica, prodavača suvenira, iznajmljivača soba, apartmana, suncobrana, ležaljki. I za tu vlast koja se hvali time što je broj nezaposlenih, eto u jeku ljetne sezone spao nešto ispod zastrašujućih 300 i više tisuća. Pa možda kišo draga, malo ohladiš glavu i našem premijeru.

Da pored inih gluposti ne kaže i to, da kad broj nezaposlenih u nas bude 200 000, to više neće biti problem.
No krasno.
A gdje bi mu bio kraj da se je naša nogometna reprezentacija iz Brazila vratila s nekom medaljom.
I zato „dolje turizam, dolje nogomet, dolje sve ono što im može dati povoda da se hvale (jer nemaju nikakvih razloga za to )
Dolje i ova vlada i svaka iduća koja ovoj sadašnjoj bude..imalo sličila.
Toliko od mene.
Jer domoljublje nije kad voliš ni vlast ni državu, nego svoj narod i svoju domovinu .

E, tako :

Vaš gnjevni i zlobni Blaž Pinjuh

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari