Connect with us

Vijesti

‘Padaju’ HAC-ovci: Privedeni Mikulić, Boban, Berket i Kezele

Published

on

Tijekom prijepodneva u Zagrebu je prvi priveden Livaković koji je nakon toga zbog pretrage stana i još nekih prostorija crnim terencem zagrebačkih oznaka oko 14,30 sati doveden do svoje zgrade u zadarskom predjelu Arbanasi.

Uz bivšeg državnog tajnika u ministarstvu prometa Zdravka Livakovića u slučaju Remorker danas su na razgovor u policiju dovedeni i njegov kolega, državni tajnik iz istog ministarstva Milivoj Mikulić, ali i bivši čelnik Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) Stjepko Boban te direktori iz Viadukta Ivan Berket i Damir Kezele, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.

Tijekom prijepodneva u Zagrebu je prvi priveden Livaković koji je nakon toga zbog pretrage stana i još nekih prostorija crnim terencem zagrebačkih oznaka oko 14,30 sati doveden do svoje zgrade u zadarskom predjelu Arbanasi.

Njegov odvjetnik Nediljko Ivančević novinarima je potvrdio da je Livaković bio na poslovnom sastanku u Zagrebu, gdje je priveden, a zatim i prevezen natrag u Zadar. Kazao je da još uvijek ne zna što mu se stavlja na teret, ali je najavio da će iznositi aktivnu obranu.

Očekuje se da će Livaković nakon policije biti odveden na ispitivanje u Uskok kako bi odgovorio na optužbe bivšeg financijskog direktora HAC-a Josipa Sapunara koji ga je uz još jednog državnog tajnika iz ministarstva Božidara Kalmete, Milivoja Mikulića, prokazao kao osobe kojima je nosio novac izvučen iz te javne tvrtke.

Tijekom poslijepodneva doznalo se da se uhićenja nastavljaju pa su iz neslužbenih izvora bliskih istrazi procurila imena Mikulića, Bobana, Berketa i Kezelea.

Sapunar je priznao da je Kalmetinim državnim tajnicima predavao novac što su ga HAC-ovi podizvođači uplaćivali na austrijski račun češke tvrtke Remorker International Igora Premilovca. Iz HAC-a je na taj način navodno izvučeno 38 milijuna kuna, a do tog su saznanja istražitelji došli nakon što su otkrili da je na isti način preko tvrtke Remorker iz Hrvatske gospodarske komore izvučeno 32 milijuna kuna.

Još nije poznato što im se stavlja na teret, no osim novca izvučenog preko HAC-ovih podizvođača, istražitelje navodno zanima i gradnja ceste poznatije kao “Kalmetina”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari