Connect with us

Komentar

Pahor: Izlaskom iz arbitraže Hrvatska napravila pretjeran potez

Objavljeno

on

Odluka Hrvatske da izađe iz granične arbitraže sa Slovenijom je pretjerana mjera, a arbitražni sud bez obzira na to trebao bi završiti svoj rad i donijeti obvezujuću presudu. Rekao je to članovima vanjskopolitičkog odbora slovenskog parlamenta predsjednik države Borut Pahor.

Pahor je u razgovoru s izaslanstvom parlamenta, dan prije nego što će vlada donijeti odluku o novom slovenskom arbitru, rekao da je bitno da arbitražni sud odredi granicu između dvije države i da je odluka o jednostranom izlasku Hrvatske iz arbitražnog sporazuma bila pretjerana.

Slovenija poduzima sve mjere kako bi se rad arbitražnog suda nastavio i kako bi se sudu omogućilo da nastavi nepristrani rad i donese pravorijek o graničnom sporu, naveo je Pahorov ured u izjavi za javnost.

Hrvatska je krajem srpnja pokrenula izlazak iz arbitraže o hrvatsko-slovenskoj granici nakon što je postupak kompromitiran a sud izgubio vjerodostojnost jer su se slovenski sudac pri arbitražnom sudu i slovenska diplomatkinja dogovarali o iznošenju argumenata i lobiranju kod drugih sudaca te nakon početka rasprave protupravno unosili dodatne dokumente i informacije.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari