Connect with us

Vijesti

Pamplona: U utrci sa bikovima povrijeđene četiri osobe

Objavljeno

-

Bikovi težine pola tone povrijedili su danas četiri osobe tokom tradicionalne festivalske trke ulicama sjevernog španskog grada Pamplone.

Početak trke označen je ispaljivanjem vatrometa, a niz stazu dužine 848,6 metara pušteno je šest odraslih bikova. Uz njih je u naredna dva i po minuta trčalo nekoliko tisuća ljudi.

“Nismo očekivali da će biti ovoliki. Zaista su ogromni. Odjednom su se okrenuli i krenuli na nas. Bilo je ludo i neopisivo. Došli smo na odmor, najgluplji odmor u životu”, izjavio je 25-godišnji Scott Ellis iz Londona, koji je došao u Pamplonu sa prijateljima.

Među četiri osobe koje su prebačene u bolnicu su Amerikanac star 41 godinu i Španjolci stari 35, 37 i 48 godina. Niko nije zadobio ubod rogovima, saopćile su regionalne zdravstvene vlasti, prenio je AFP.

Ovo je bila druga trka na festivalu San Fermin, koji traje devet dana i svake godine privuče nekoliko stotina tisuća ljudi iz čitavog svijeta. Današnju trku sa prozora i balkona pratilo je nekoliko desetina tisuća ljudi.

thumbnail.ashx

Razuzdane turistkinje

 

klix

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas