Connect with us

Religija i Vjera

Papa Franjo u bolnici, danas ide na operaciju

Objavljeno

on

Papa Franjo primljen je u nedjelju u rimsku bolnicu gdje bi mu se tijekom dana trebala obaviti zakazana operacija na debelom crijevu, objavio je Vatikan.

Glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni je pojasnio da 84-godišnji Papa pati od “simptomatske divertikularne stenoze” debelog crijeva. Bruni je dodao da će se “operacija održati u nedjelju kasnije popodne u rimskoj bolnici Gemelli”, ustanovi gdje se inače liječe pape.

Ovo je prvi put da je papa Franjo primljen u bolnicu otkad je izabran 2013. godine .Papa se samo nekoliko sati prije objave da će morati na operaciju obratio tisućama ljudi na Trgu svetog Petra tijekom nedjeljnog blagoslova i najavio putovanje u Slovačku i Budimpeštu u rujnu.

Papi Franji ponekad nedostaje daha jer mu je uklonjen dio jednog plućnog krila zbog bolesti od koje se liječio još kao mladić u rodnoj Argentini. Također pati od išijasa, odnosno stanja koje uzrokuje snažnu bol od donjeg dijela leđa duž živca do nogu.

Zbog bolova ponekad teško hoda i redovito ide na fizikalnu terapiju, a iz tog je razloga i propustio nekoliko događaja početkom ove godine.

Prošle godine ga je prehlada spriječila da sudjeluje u jednotjednom korizmenom povlačenju u samoću sa svojim pomoćnicima, odnosno Rimskom kurijom, južno od Rima.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari