Connect with us

Religija i Vjera

Papa Franjo: Gdje je Bog kada nevini umiru zbog terorizma i rata!?

Objavljeno

on

Gdje je Bog, kad umiru nevini zbog terorizma i rata; kad se izrabljuje djecu ili kad ona pate od teških bolesti, ako u svijetu postoji zlo, ako postoje gladni, žedni, beskućnici, izbjeglice? Postoje pitanja na koja nema ljudskog odgovora, kazao je papa Franjo nakon sinoćnje molitve križnoga puta u sklopu 31. svjetskog dana mladih u Krakowu.

Tijekom današnje mise u svetištu Sv. Ivana Pavla II. u Lagiewniku, na oko osam kilometara od Krakowa, papa Franjo se obratio svećenicima i pozvao ih da budu protiv „životarenja“ i da se „raduju evangelizaciji“.

„Koliko boli, koliko okrutnosti! Je li moguće da mi ljudi, stvoreni na sliku Božju, možemo učiniti takve stvari?“. Okrutnost nije završila u Auschwitz-Birkenau, ima je čak i danas: mučimo ljude, mnoge se zatvorenike odmah muči kako bi progovorili… „To je užasno!“, kazao je Franjo.

Gdje je Bog, ako u svijetu postoji zlo, ako postoje gladni, žedni, beskućnici, izbjeglice; gdje je kad umiru nevini zbog terorizma i rata; kad se izrabljuje djecu ili kad ona pate od teških bolesti? Postoje pitanja na koja nema ljudskog odgovora. A Božji odgovor je Isus. „Isus je u njima, pati u njima, duboko se poistovjećuje sa svakim od njih“, tako sjedinjen s njima da „gotovo čine “jedno tijelo“, ustvrdio je papa Franjo na koncu križnoga puta u Krakowu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR