Connect with us

Religija i Vjera

Papa Franjo: Ne bojimo se reći istinu da je svijet u ratu

Objavljeno

on

Govoreći o nedavnom terorističkom napadu u kojem je u Francuskoj ubijen svećenik za vrijeme svete mise, papa Franjo je tijekom leta prema Krakovu rekao da je svijet u ratu, ali je naglasio da se ne radi o „ratu religija“, nego ratu „za moć“.

„Htio bih pojasniti jednu stvar“ – rekao je Sveti Otac novinarima za vrijeme leta u Poljsku. „Kad govorim o ‘ratu’, govorim o ratu ozbiljno, ne o ‘ratu religija’, ne!“ Radi se o ratu za „interese, novac, prirodne resurse i dominaciju nad narodima“. Prema Papi, „sve religije žele mir. Rat žele drugi“.

Jacques_HamelNapomenuo je kako se u zadnje vrijeme često ponavlja riječ „nesigurnost“, ali je ustvrdio da je prava riječ „rat“. Opet je istaknuo da se svijet nalazi u trećem svjetskom ratu u dijelovima. On nije vrlo strukturiran, ali je „organiziran, to je rat“. Otac Jacques Hamel, „sveti svećenik, ubijen u trenutku kad je molio za mir“, žrtva je tog rata. Međutim, „koliko li je kršćana, koliko nevinih, koliko djece“ koji su također žrtve. „To je rat. Ne bojimo se reći istinu da je svijet u ratu jer je izgubio mir“ – kazao je papa Franjo.

Govoreći pak o Svjetskom danu mladih na koji se uputio, istaknuo je da mladi uvijek poručuju kako postoji nada. „Ufamo se da će nam mladi moći reći nešto što bi nam u ovo vrijeme dalo malo više nade“ – rekao je. Također  je kazao da je zahvalan za sućut koju mu je preko telefona izrazio Francuski predsjednik Hollande, napominjući da je s njim razgovarao „kao s bratom“.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR