Papa Franjo: Neka svaka obitelj ima stan

  0

  Potrebno je učiniti sve kako bi svaka obitelj imala stan, kazao je papa Franjo tijekom današnjeg angelusa. Na Trgu sv. Petra bili su danas i predstavnici prosvjednika skupine Forconi (trozube vile) u kojoj se nalaze poljoprivrednici, prijevoznici itd.

  ‘Onima koji su se danas okupili kako bi pokazali svoje socijalno zauzimanje želim dati svoj konstruktivni prilog: neka se odbace iskušenja za dolazak do sukoba i nasilja, te neka se uvijek slijedi put dijaloga’ kazao je papa Franjo.

  Zatim je istaknuo kako u ovo vrijeme božićnih blagdana, ‘osobe, socijalne ustanove i vlasti trebaju učiniti sve moguće kako bi svaka obitelj mogla imati stan’. Jer,’siromašni ne mogu više čekati’, istaknuo je Franjo.

  Prije nekoliko dana papa Franjo je, kako danas pišu mediji, poslao ček s 1000 eura obrtniku Bernardu Raimondiju u Palermu, kojeg su uništili zelenaši. Njegova žena, Antonina Meli, očajna zbog situacije pisala je opširno pismo papi Franji o tome kako su ih uništili oni koji su im posuđivali novac.

  Iznenada je na njihovu adresu, kako je 4. prosinca napisao list LiveSicilia na svojoj web stranici, stigao iz Vatikana ček na 1000 eura. No, ček se nije mogao unovčiti, jer Bennardo i Antonella nemaju račun u banci preko kojeg bi ga mogli unovčiti. Ni na pošti ni na bankarskim šalterima ne mogu unovčiti ček, već bi to mogli učiniti samo na šalteru banke koja ga je izdala, dakle u jednoj banci pokraj Vatikana. Trebali su, dakle, doći iz Palerma u Rim, potrošiti novce da bi unovčili papin ček. No, ponovno im je u pomoć priskoćio Vatikan i novce poslao preko poštanske uputnice.

  Reuters

  facebook komentari