Connect with us

Religija i Vjera

Papa Franjo ponovno poziva na ‘prave pregovore’ – molim vas, ne vodite čovječanstvo u propast!

Objavljeno

-

Foto: EPA

Papa Franjo je u nedjelju, na svetkovinu Duhova, ponovno pozvao na “prave pregovore” zbog “sve opasnije eskalacije” sukoba u Ukrajini.

“Dok ludilo razaranja i smrti bjesni i sukob se rasplamsava, potičući eskalaciju koja je sve opasnija za sve, opetujem svoj poziv vođama naroda: molim vas, ne vodite čovječanstvo u propast!”, istaknuo je poglavar Katoličke Crkve u obraćanju s prozora Apostolske palače, pred 25.000 vjernika okupljenih na Trgu svetog Petra.

“Sto dana od početka oružane agresije na Ukrajinu” Sveti Otac je pozvao na “prave pregovore za prekid vatre i za rješenje” kako bi se “u poštovanju ljudskog života čuo očajnički vapaj ljudi koji pate”.

U subotu tijekom susreta s djecom u Vatikanu, 85-godišnji Papa je potvrdio da želi posjetiti Ukrajinu, rekavši da čeka “pravi trenutak” za to.

“Htio bih poći u Ukrajinu, samo moram pričekati pravi trenutak za to jer nije lako donijeti odluku koja može svijetu načiniti više štete nego koristi. Moram naći pravi trenutak za to”, rekao je odgovarajući na pitanje ukrajinskog dječaka.

“Idućeg tjedna ću primiti predstavnike ukrajinske vlade koji će doći razgovarati i dotaknuti se mog eventualnog posjeta: vidjet ćemo što će od toga biti”, dodao je.

Papa je od početka sukoba 24. veljače više puta pozivao na mir u Ukrajini, ali nikad nije izravno spomenuo Vladimira Putina i Rusiju, dok Katolička Crkva nastoji održati dijalog s Ruskom pravoslavnom crkvom. (Hina)

fra Mario Knezović: Tomašević sramoti divnu Bosnu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari