Connect with us

Naši u svijetu

Papa Franjo: Prestanite! Molim vas, iz svega srca, odaberite put mira!

Objavljeno

-

papa_franjo 1Papa Franjo pozvao je u nedjelju zaraćene strane da sklope mir na Bliskom istoku, u Iraku te Ukrajini i da prestanu djecu ubijati, ranjavati, sakatiti, ubijati im roditelje.

Prestanite! Molim vas, iz svega srca molim vas, vrijeme je da prestanete”, pozvao je papa Franjo sa svog balkona na Trgu sv. Petra u nedjeljnom Angelusu.

“Ponajprije mislim na djecu kojima se oduzima nada u dostojanstven život, u budućnost, na djecu koju ubijaju, ranjavaju, sakate”, na djecu “koja postaju siročad, djecu koja više ne znaju za osmijeh”, dodao je Papa.

“Prisjetimo se da se u ratu gubi sve, dok mir ne donosi gubitke”, rekao je Jorge Mario Bergoglio i pozvao i narode i vlasti da pokažu “mudrost” i “odlučno odaberu put mira”.

U prigodi 100. godišnjice atentata na nadvojvodu Franju Ferdinanda u Sarajevu, što je bio povod za Prvi svjetski rat, papa Franjo je izrazio nadu da “se greške iz prošlosti neće ponavljati te da iz Povijesti valja učiti tako da uvijek pobijede razlozi za mir koji se gradi dijalogom, strpljivim i hrabrim”, prenosi Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari