Connect with us

Pregled

Papa Franjo razgovarao je s obitelji ubijenog novinara u Iraku

Published

on

Papa Franjo je sinoć, 21. kolovoza, nazvao obitelj Jamesa Foleya, američkoga novinara kojega su džihadisti Islamske države barbarski ubili u Iraku. Sveti je Otac razgovarao s njima sinoć, nakon večere, nešto poslije 20 sati – rekao je za našu radijsku postaju pater Ciro Benedettini, zamjenik ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

AP_POPE

Razgovor je, naravno, bio na engleskom jeziku, ali i na španjolskom. Papa je želio izraziti svoju blizinu toj ožalošćenoj obitelji – napomenuo je pater Benedettini. Na početku je razgovarao s majkom, koja je katolkinja, i koja je pokazala tako veliku vjeru da je izazvala snažan dojam kod Svetoga Oca. Papa je potom razgovarao s ocem, a onda i s jednim članom obitelji na španjolskom jeziku – dodao je pater Benedettini te na kraju istaknuo da je, naravno, želja svih, Svetoga Oca i obitelji, da se takvi tragični događaji ne ponove.

Roditelji Jamesa Foleya, koji žive u Richmondu u New Hampshireu, ganuti su i zahvalni za Papinu blizinu.

Četrdesetogodišnji James Foley, katolik, studirao je na isusovačkom „Marquette University“, u američkoj državi Wisconsin. S njima je uvijek ostao u dodiru, izvještavajući ih o svojemu kretanju na ratnim područjima, o humanitarnim misijama u kojima je sudjelovao, ali ponajviše, tražio je da ga prate molitvom. Upravo ga je Krunica – kako je napisao u jednom pismu – spasila u mjesecima zatočeništva u Libiji, i poslije u Siriji gdje je 2012. godine otet.

Njegova je majka rekla da je ponosna na sina i na hrabrost koju je pokazao žrtvujući svoj život kako bi svijetu pokazao trpljenje tih narodâ, te je uputila snažan apel otmičarima da poštede život drugim taocima. Spomenuto je isusovačko sveučilište pak, za 26. kolovoza organiziralo vjerski obred u njegov spomen. (Radio Vatikan)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari