Pratite nas

Pregled

Papa Franjo razgovarao je s obitelji ubijenog novinara u Iraku

Objavljeno

na

Papa Franjo je sinoć, 21. kolovoza, nazvao obitelj Jamesa Foleya, američkoga novinara kojega su džihadisti Islamske države barbarski ubili u Iraku. Sveti je Otac razgovarao s njima sinoć, nakon večere, nešto poslije 20 sati – rekao je za našu radijsku postaju pater Ciro Benedettini, zamjenik ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

AP_POPE

Razgovor je, naravno, bio na engleskom jeziku, ali i na španjolskom. Papa je želio izraziti svoju blizinu toj ožalošćenoj obitelji – napomenuo je pater Benedettini. Na početku je razgovarao s majkom, koja je katolkinja, i koja je pokazala tako veliku vjeru da je izazvala snažan dojam kod Svetoga Oca. Papa je potom razgovarao s ocem, a onda i s jednim članom obitelji na španjolskom jeziku – dodao je pater Benedettini te na kraju istaknuo da je, naravno, želja svih, Svetoga Oca i obitelji, da se takvi tragični događaji ne ponove.

Roditelji Jamesa Foleya, koji žive u Richmondu u New Hampshireu, ganuti su i zahvalni za Papinu blizinu.

Četrdesetogodišnji James Foley, katolik, studirao je na isusovačkom „Marquette University“, u američkoj državi Wisconsin. S njima je uvijek ostao u dodiru, izvještavajući ih o svojemu kretanju na ratnim područjima, o humanitarnim misijama u kojima je sudjelovao, ali ponajviše, tražio je da ga prate molitvom. Upravo ga je Krunica – kako je napisao u jednom pismu – spasila u mjesecima zatočeništva u Libiji, i poslije u Siriji gdje je 2012. godine otet.

Njegova je majka rekla da je ponosna na sina i na hrabrost koju je pokazao žrtvujući svoj život kako bi svijetu pokazao trpljenje tih narodâ, te je uputila snažan apel otmičarima da poštede život drugim taocima. Spomenuto je isusovačko sveučilište pak, za 26. kolovoza organiziralo vjerski obred u njegov spomen. (Radio Vatikan)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

VIDEO! Bujica objavila snimku cijele komemoracije iz Lisinskog!

Objavljeno

na

Objavio

U specijalnom izdanju Bujice, u srijedu navečer na Z1 i partnerskim televizijama u Hrvatskoj i BiH, emitirana je snimka komemoracije za generala Slobodana Praljka.
Komemoracija je održana u ponedjeljak 11. prosinca, a Bujica donosi u cijelosti govore generala Stanka Sopte i Pave Miljavca, prof. dr. Miroslava Tuđmana, kao i upečatljive scenske nastupe Zlatka Viteza i Dragana Despota te ženskih klapa iz Mostara i Čapljine Narente i Drače.
U emisiji je puštena i propovijed vojnog ordinarija, biskupa Jure Bogdana sa mise zadušnice za generala Praljka, iz jarunske Crkve Sv. Mati Slobode.

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Ruža Tomašić: Moramo se odreći komunističkog nasljeđa koje se propagira i u ovom domu

Objavljeno

na

Objavio

Na plenarnoj sjednici u Strasbourgu jučer se raspravljalo se o zabrani nacističkih i fašističkih simbola i slogana u cijeloj Europskoj uniji.

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić istaknula je da nacistički i fašistički simboli ne smiju biti dobrodošli u javnom prostoru.

Moramo učiniti sve što je u našoj moći kako bi građani postali u potpunosti svjesni grozota koje ta ideologija predstavlja i odrekli se njezina nasljeđa. Isto moramo učiniti i s komunističkim nasljeđem koje se, nažalost, nerijetko slavi i propagira, pa i u ovom domu. No, da bismo građane mogli uspješno uputiti na sve prednosti demokracije, moramo i sami vjerovati u nju. Europska unija u posljednjih je 20 godina više puta pokazala da priznaje demokratske procese samo onda kad joj se sviđa ishod – rekla je Ruža Tomašić.

Pokušaj da se s europske razine mijenja nešto što nije prošlo kroz nacionalne parlamente također je izigravanje demokracije. Unatoč plemenitim namjerama, opasno je građanima slati poruku kako je u redu zaobilaziti procedure i nametati svoju volju bez demokratskog legitimiteta. To je, vjerovali ili ne, prvi korak prema novom totalitarizmu – dodala je.

Na kraju je istaknula činjenicu da je u ime komunističke ideologije živote izgubilo neusporedivo veći broj osoba nego u ime fašističke i nacističke ideologije te da smatra skandaloznim to da u navedenu raspravu nije uključen i komunizam, piše Večernji list

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari