Connect with us

Religija i Vjera

Papa Franjo u bolnici

Objavljeno

-

Foto: EPA

Papa Franjo otišao je u rimsku bolnicu Gemelli zbog ranije zakazanog pregleda, priopćio je Papin glasnogovornik Matteo Bruni u srijedu, prenosi Reuters.

Papa Franjo (86), ranije u srijedu održao je opću audijenciju u Vatikanu i činilo se da je dobrog zdravlja, navodi Reuters.

Papa Franjo boluje od divertikulitisa koji može prouzročiti inficiranje ili upalu debelog crijeva.

Dio debelog crijeva uklonjen mu je operacijom 2021. u bolnici Gemelli.

Ranije ove godine rekao je da opet ima isti problem i da se zbog toga udebljao, ali da nije previše zabrinut.

Također ima problema s koljenom, a u javnosti koristi štap i invalidska kolica.

Papa Franjo je u prošlogodišnjem intervjuu za Reuters rekao da ne želi operirati koljeno jer ne želi ponavljanje dugotrajnih negativnih nuspojava anestezije kakve je imao nakon operacije 2021.

Prošlog srpnja, prilikom povratka iz Kanade, papa Franjo je priznao da su njegova poodmakla dob i teškoće s hodanjem možda dovele do nove, sporije faze njegova pontifikata.

Međutim, u međuvremenu je posjetio Kazahstan i Bahrein, a prošlog mjeseca posjetio je Demokratsku Republiku Kongo i Južni Sudan.

Također je ove godine rekao da ne planira odreći se dužnosti u skorije vrijeme, ali ako to ipak jedno učini razlozi za to bit će zdravstvene prirode.

Na pitanje švicarske televizije RSI u intervjuu objavljenom 12. ožujka koje bi ga stanje navelo na ostavku, odgovorio je: “Umor koji vam ne dopušta da stvari vidite jasno. Nedostatak jasnoće i znanja za procjenu situacije”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas