Connect with us

Događaji

Papa Franjo u posjetu migrantima na Lezbosu

Objavljeno

-

Grčki otok Lezbos, preko kojeg su prošle tisuće migranata na putu prema zapadnoj Europi – spreman je za današnji posjet pape Franje. S carigradskim patrijarhom Bartolomejem – Papa će posjetiti kamp Moria, u kojem boravi gotovo 3.000 migranata.

[ad id=”93788″]

Na to se Papino putovanje, u razgovoru za Radio Vatikan, osvrnuo pater Federico Lombardi, ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice, te kazao da je poznato koliko je Papa krajnje pozoran prema svim velikim krizama današnjega svijeta, posebice kada je riječ o ljudima koji trpe, kojima je potrebna naša solidarnost i naša pomoć. Kao što je otišao na Lampedusu, samo nekoliko mjeseci nakon početka papinstva, kako bi tamo, na granici Mediterana, između Afrike i Italije, izrazio svoju blizinu, tako i sada, kada je stanje vrlo teško na strani Egejskoga mora, Papa želi i konkretno izraziti svoje sudjelovanje i brigu – kazao je pater Lombardi.

Budući da se tu nalazimo na području koje je, sa stajališta kršćanske Crkve, uglavnom pravoslavno, on to čini zajedno s nadležnim pravoslavnim vlastima, odnosno s carigradskim patrijarhom i atenskim nadbiskupom – objasnio je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice. To je, dakle, gesta solidarnosti i kršćanske blizine velikom problemu izbjeglicâ, prognanih, migranata, koju ekumenski čine predstavnici kršćanskih Crkvi.

To je, naravno, poziv svim ljudima na odgovornost i zauzimanje – dodao je pater Lombardi te istaknuo – Papa ne čini djela izravno političkoga obilježja, nego krajnje važna djela humanoga, moralnoga i religioznoga obilježja koja, međutim, pozivaju na odgovornost svakog čovjeka, prema njegovoj dužnosti i položaju u društvu, i u odnosima s drugima. To je stoga zacijelo i poziv političarima da se zauzmu u traženju čovječnijih rješenja, koja su solidarna i koja poštuju osobe koje trpe u tim velikim problematičnim kretanjima današnjega svijeta – istaknuo je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari