Connect with us

Religija i Vjera

Papa Franjo: ‘Vrag kažnjava Meksiko nasiljem’

Objavljeno

on

Papa Franjo komentirao je situaciju u Meksiku

Vrag kažnjava Meksiko kriminalnim nasiljem, rekao je papa Franjo ni mjesec dana nakon što se meksička vlada potužila da je Sveti otac stigmatizirao njihovu zemlju kao plodno tlo za gangsterski kaos.

“Mislim da vrag kažnjava Meksiko golemim gnjevom”, rekao je Papa u razgovoru za meksičku televiziju, emitiranom kasno navečer u četvrtak, govoreći o nestanku i vjerojatnom pokolju 43 meksička studenta prošle godine.

Tvrdeći kako je vrag bijesan na Meksiko zbog njegove kršćanske vjere, Franjo je rekao da “svatko mora podmetnuti leđa u rješavanje” kriminala i nasilja koji haraju zemljom.

Meksiko, ogromnom većinom katolička zemlja, tijekom proteklog desetljeća izložen je nasilju povezanom s drogom. Više od 100.000 ljudi ubijeno je u sukobima meksičkih narkobandi i njihovim borbama sa sigurnosnim snagama u posljednjih osam godina.

Prošlog je mjeseca buru izazvala privatna Papina email poruka koja je izašla na vidjelo jer je on u njoj izrazio zabrinutost zbog “meksikanizacije” Argentine u svjetlu krvavih sukoba narkobandi.

Meksiko je smjesta Vatikanu uputio prosvjednu notu, na koju je dobio odgovor da Papa nije namjeravao uvrijediti tu zemlju.

“Jasno je da je riječ o tehničkom pojmu koji nema nikakve veze s dostojanstvom Meksika. Kao što se, kad govorimo o balkanizaciji, ni Srbi ni Makedonci ni Hrvati ne ljute”, objasnio je Franjo uporabu riječi “meksikanizacija”.

Papa Franjo u intervjuu je rekao kako misli da će njegov pontifikat biti kratak i da će se, poput svojeg prethodnika, radije odlučiti za odreknuće nego da na položaju ostane do smrti.

[ad id=”40551″]

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari