Pratite nas

Događaji

PAPA FRANJO: ‘Zabrinjava ravnodušnost Zapada prema progonu kršćana…’

Objavljeno

na

Papa Franjo predvodio je obrede Kristove muke na Veliki petak u bazilici sv. Petra u Rimu gdje je propovjednik Papinskoga doma osudio “zabrinjavajuću ravnodušnost” zapadnih čelnika prema progonu kršćana u svijetu, prenose agencije dan nakon što su islamisti ubili 147 osoba na sveučilištu u Keniji.

papa3_802844S0Tisuće katoličkih hodočasnika i vjernika okupilo se u Rimu na obredima u spomen na muke i smrt Isusa Krista kao dio tradicionalnog slavlja Velikog petka, a vrhunac je večernja pobožnost Križnog puta u Koloseumu koju predvodi papa Franjo.

Taj obred tradicionalno privlači tisuće hodočasnika, a prenosi se televizijskom mrežom diljem svijeta.

“Kristov križ nije poraz: križ je ljubav i milosrđe”, napisao je na Twitteru argentinski papa, poglavar više od milijarde katolika zu svijetu, piše agencija dpa.

Otac Raniero Cantalamessa u svojoj je propovijedi aludirao na pokolj što ga je u sveučilišnom kampusu počinila radikalna islamistička skupina Al Šabab koja je oslobodila muslimanske, a pobila kršćanske studente.

Otac Cantalamessa je osudio “džihadističku najezdu somalskih ekstremista” i upozorio: “Svi smo u opasnosti, ustanove i čelnici zapadnog svijeta, da postanemo Poncije Pilat jer si peremo ruke” od sudbine kršćana.

“Kršćani zacijelo nisu jedine žrtve pokolja, ali ne smijemo ignorirati da su oni najčešće ciljane žrtve u mnogim zemljama”, rekao je i osudio “zabrinjavajuću ravnodušnost svjetskih ustanova i javnog mnijenja pred ubijanjem kršćana”, javlja agencija AFP.

Osim pokolja u Keniji, Cantalamessa je spomenuo i odsijecanje glava 22-ojice egipatskih Kopta što je počinila Islamska država u Libiji, javlja Reuters

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Vukovar – Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru će se u 14 sati održati prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina.

Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske.

Gradonačelnik je pozvao na miran prosvjed bez političkih poruka mržnje i nesnošljivosti.

Policija i organizatori smatraju da će sve proteći mirno jer je cilj poslati jasnu poruku institucijiama da nakon 27 godina počnu raditi svoj posao i počnu kažnjavati ratne zločine.

Ističu da ukoliko se institucije ponovno ogluše na zahtjeve Vukovaraca da ovo nije kraj već novi početak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

U Osijeku održana premijera dokumentarnog filma ‘Štafeta smrti’

Objavljeno

na

Objavio

U Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku jučer je upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u organizaciji Odbora za branitelje HDZ Osijek uz suradnju s Zajednicom udruga HVIDRA OBŽ.

Predsjednik Odbora za branitelje HDZ Osijek Dalibor Križanović zahvalio se mnoštvu nazočnih HRVI, dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata srednjoškolaca i zainteresiranih građana. Zajedništvo je naša snaga ustvrdio je Dalibor i posebno se zahvalio samim sudionicima prikazanog događaja Ivici Jurčanu i Đuri Kovačeviću, koji su teško ranjeni ostali u minskom polju 12 odnosno 9 dana.

Autorica filma Nada Prkačin pozvala je nazočne hrvatske branitelje da se uključuju u svjedočenju istine o Domovinskom ratu svojim vlastitim svjedočenjima jer će istina postati pisani trag ljudi koji nisu bili sudionici Domovinskog rata.

Damir Radnić je predstavio istinske heroje Domovinskog rata Ivicu Jurčana i Đuru Kovačevića jedine živuće sudionike štafete smrti. Iako teško ranjeni hodajući sa protezama Ivica i Đuro nisu izgubili vjeru u Domovinu i dalje vjerujući u vrijednosti ranih devedesetih.

Premijeri su bili nazočni i izaslanici župana i gradonačelnika Antun Blažević i Darko Nađ, velika dvorana Nadbiskupskog vikarijata bila je popunjena, dok je sam dokumentarni film izazvao duboke emocije gledatelja.

U predvorju Vikarijata održana je izložba fotografija maloljetnih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari