Connect with us

Religija i Vjera

Papa Franjo žrtvama potresa: Blizina i molitva, to je moj dar vama!

Objavljeno

-

Papa Franjo nenajavljeno je 4. listopada posjetio Amatrice kako bi se susreo s žrtvama potresa koji je pogodio taj talijanski grad 24. kolovoza a u kojem je poginulo gotovo 300 ljudi, javlja talijanski program Radio Vatikana.

„Izražavam vam svoju blizinu i molim za vas”, tim je riječima Papa ohrabrio stradale u potresu. Papa planira posjetiti također mjesta Arquata del Tronto i Accumoli.

U Amatrice, grad simbol potresa koji je u kolovozu pogodio Središnju Italiju, Papa je doputovao Golfom sa zatamnjenim staklima. U pratnji mjesnog biskupa mons. Domenica Pompilija odmah po dolasku Papa je ušao u prostorije privremene škole koju su podigli pripadnici Civilne zaštite iz Trentina gdje se susreo s učenicima i nastavnicima. Djeca iz osnovne škole su Papi otpjevali pjesmu i darovali mu svoje crteže potresa. Zatim se izvan škole susreo sa stradalima te im uputio riječi ohrabrenja.

„Od prvog trenutka kad sam čuo (za potres) osjetio sam da moram doći k vama! Jednostavno da vam kažem da sam vam blizu, ništa više, i da molim za vas! Blizina i molitva, to je moj dar vama. Neka vas Gospodin sve blagoslovi, neka vas Majka Božja čuva u ovim trenucima žalosti, patnje i kušnje”, rekao je Papa. Nakon blagoslova Papa je s okupljenima izmolio jednu Zdravomariju.

„Idemo dalje, budućnost uvijek postoji. Postoje mnogi dragi koji su nas napustili, koji su umrli ovdje, pod ruševinama. Pomolimo se Majci Božjoj za njih, učinimo to zajedno. Gledati uvijek naprijed. Naprijed, samo hrabro, i uzajamno se pomagati”, poručio je Papa

Zatim se srdačno pozdravio s učiteljicama, nastavnicima i učenicima, gradonačelnikom Sergiom Pirozzijem, pripadnicima snaga reda, vatrogascima… U velikoj tišini potom je obišao ruševine i te je trenutke iskoristio za osobnu molitvu. Nakon toga, Papa se istim automobilom zaputio prema mjestima pogođenim potresom u Markama.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari