Connect with us

Religija i Vjera

Papa: Karantena je šansa za ponovno otkrivanje obiteljskog života

Objavljeno

-

Ljudi bi trebali iskoristiti dane prisilnog boravka kod kuće zbog koronavirusa za povezivanje sa svojim bližnjima, rekao je papa Franjo u intervjuu u srijedu.

U razgovoru s talijanskim listom La Repubblica, 83-godišnji Papa izrazio je zgražanje kako „obitelji često jedu zajedno u velikoj tišini“, dok roditelji gledaju televiziju, a djeca se igraju na svojim mobilnim telefonima.

„Poput redovnika su, izolirani jedni od drugih“, a važno je međusobno se slušati “jer tako razumijemo potrebe, napore i želje drugih“, rekao je Franjo.

Pozvao je ljude da „shvate da se u malim stvarima krije blago“, da su „geste nježnosti, naklonosti, suosjećanja minimalizirane i da se uspijevaju izgubiti u anonimnosti svakodnevice.“

„Primjerice, toplo jelo, nježan dodir, zagrljaj, telefonski poziv“, geste su koje „čine život smislenim i stvaraju osjećaj zajedništva i komunikacije među nama.”

Uslijed izbijanja zaraze koronavirusom, redovni papinski događaji poput Franjinog nedjeljnog Angelusa više nisu otvoreni javnosti na Trgu svetog Petra.

Umjesto toga, prikazuju se putem interneta.

Vatikan je također rekao da će se obredi Velikog tjedna koji prethode Uskrsu održati bez vjernika, što je odluka bez presedana u modernim vremenima.

U nedjelju je, međutim, papa Franjo izišao iz izolacije kako bi posjetio dvije crkve u središnjem Rimu, uključujući i onu s križem koji se štovao kad je okončana kuga iz 16. stoljeća.

„Tražio sam Gospodina da zaustavi pandemiju: Bože, zaustavi je svojom rukom. Tome sam se molio“, rekao je Papa La Reppublici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas