Connect with us

Religija i Vjera

Papa odao počast ženama Paragvaja, “najveličanstvenijima” u Americi

Objavljeno

on

Papa Franjo u marijanskom svetištu Caacupe, 54 kilometra istočno od Asunciona, prijestolnice Paragvaja, govorio o snazi i ustrajnosti tamošnjih žena i nazvao ih “najveličanstvenijima”, posljednjeg dana papina putovanja u Latinskoj Americi.

[ad id=”68099″]

Svetište Caacupe slovi kao vjerska prijestolnica Paragvaja gdje vjernici tradicionalno 8. prosinca slave Djevicu Mariju, majku Isusovu.

U paragvajskom ratu od 1864. do 1870., zemlja se borila protiv saveza Brazila, Argentine i Urugvaja i izgubila skoro 80 posto muškaraca u porazu koji se smatra najkrvavijim ratom u Latinskoj Americi. U kasnijim generacijama mnogi su muškarci imigrirali u druge zemlje, a Papa je istaknuo ulogu žena u tim razdobljima.

Tada i sada, pronašle ste snagu da ne dopustite da se ova zemlja pogubi. Neka Bog blagoslovi vašu ustrajnost, neka blagoslovi i osnaži vašu vjeru. Neka Bog blagoslovi žene Paragvaja, najveličanstvenije žene Amerike, rekao je Papa.

Nakon mise u Caacupeu posjetio je i dječju bolnicu u Asuncionu. No dugi, iscrpljujući put u Južnu Ameriku uzeo je svoj danak i papa Franjo je osjetio zdravstvene tegobe uzrokovane niskim tlakom, ali je uspio ostvariti sve što je naumio i njegov raspored je ostao neokrnjen.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari