Connect with us

BiH

Papa poslao brzojav Željku Komšiću – ‘Zazivam nad nacijom obilje božanskih blagoslova’

Objavljeno

on

Papa Franjo je okončao svoju posjetu Slovačkoj te uputio brzojave državnim poglavarima čijim je nebom prošao.

“Dok me let nosi iznad Bosne i Hercegovine, po završetku moga apostolskog putovanja u Budimpeštu i Slovačku, izražavam svoje najbolje želje Vašoj ekscelenciji i Vašim sugrađanima i zazivam nad nacijom obilje božanskih blagoslova”, napisao je papa Franjo u brzojavu predsjedatelju Predsjedništva BiH i drugom bošnjačkom članu Željku Komšiću.

Naime, papa je uputio brzojave državnim poglavarima čijim je nebom prošao, a prije nekoliko dana pisao je i predsjedniku RH Zoranu Milanoviću.

Podsjetimo, papa Franjo u srijedu je završio pastoralno putovanje tijekom kojeg je posjetio Mađarsku i Slovačku. Posljednji dan svojeg putovanja papa Franjo predvodio je misu na otvorenom pred više od 50.000 ljudi u nacionalnom svetištu Gospe od sedam žalosti u Šaštinu, blizu granica s Češkom i Austrijom. Tijekom svog četverodnevnog putovanja, Papa je upozoravao da se vjera ne koristi u političke svrhe. Govorio je protiv predrasuda i diskriminacije, a posjetio je spomenik holokaustu i siromašnu romsku zajednicu u Slovačkoj, piše HMS.

Papa Franjo: Pobačaj je više od problema. To je ubojstvo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR