Connect with us

Papa pozvao mlade da ne gube vrijeme na internet

Published

on

papa-franjoPapa Franjo u utorak je pozvao 50.000 njemačkih ministranata da ne gube vrijeme na internet, pametne telefone i televiziju nego da svoje vrijeme posvete produktivnijim aktivnostima.
“Možda mnogi mladi ljudi traće previše sati na isprazne stvari”, rekao je Papa u kratkom obraćanju ministrantima, mladim ljudima koji pomažu svećeniku tijekom mise, koji su došli u hodočašće u Rim.

 “Naš se život sastoji od vremena, a vrijeme je dar Božji, te je važno koristiti ga u dobrim i produktivnim činima”, rekao je.

Franjo je kao isprazne aktivnosti naveo “ćaskanje porukama na internetu ili preko pametnih telefona, gledanje sapunica na TV-u, i korištenje proizvoda tehnološkog napretka koji trebaju pojednostavniti i poboljšati kvalitetu života, ali odvraćaju pozornost od onoga što je doista važno”.

77-godišnji Papa koji ima Twitter račune na nekoliko jezika je opisao internet kao “dar Božji”, ali je isto tako upozorio da svijet visokih brzina digitalnih društvenih medija treba smirenje, promišljanje i obzirnost ako želi biti “mreža ne žica nego ljudi”.

Hina / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari