Connect with us

Događaji

Papa predsjednici: Molit ću za hrvatski narod

Objavljeno

on

Nadbiskup Janusz prenio je predsjednici Grabar-Kitarović dobre želje i čestitke Svetog Oca na njezinu izboru, jamčeći da će Vrhovni Svećenik moliti za hrvatski narod

Papa Franjo molit će za hrvatski narod. Tu je papinu poruku, kao vrhovnog svećenika Katoličke crkve, uz čestitke na izboru za predsjednicu Republike Hrvatske, novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović prenio osobni papin izaslanik mons. Juliusz Janusz, apostolski nuncij u Sloveniji.

On se, zajedno s apostolskim nuncijem u Hrvatskoj mons. Alessandrom D’Erricom i djelatnikom nuncijature o. Ivicom Hadašem, sastao s predsjednicom Grabar-Kitarović nakon inauguracije, kako bi joj prenio podršku Svete Stolice i poglavara Katoličke crkve.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kako javlja Ika, zahvalila je na dobrim željama i čestitkama te zamolila papina izaslanika da priopći papi Franji da će ona posebnu pažnju iskazivati vjerskim zajednicama u Hrvatskoj, a posebno je naglasila dobre odnose između Svete Stolice i Hrvatske. – Nadam se da ću u skoroj budućnosti moći i osobno izraziti te svoje osjećaje Svetom Ocu – rekla je vatikanskom izaslanstvu predsjednica Grabar-Kitarović i može se očekivati da će jedno od prvih inozemnih putovanja nove hrvatske predsjednice biti ono u Vatikan na susret s papom Franjom.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić nije bio na predsjedničkoj inauguraciji u nedjelju na Markovu trgu, kao što su mnogi i primijetili, jer je u to vrijeme bio u Vatikanu na konzistoriju kardinala, na kojemu je papa Franjo imenovao 19 novih kardinala Rimske crkve, a kojima je papa poručio da moraju milosrdno postupati s ljudima, posebno s onima koji su na rubu društva ili žive u neskladu s crkvenim propisima.

[ad id=”40553″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari