Connect with us

Religija i Vjera

Papa proglasio šestero novih svetaca

Objavljeno

-

Papa Franjo proglasio je šestero novih katoličkih svetaca, među kojima je dvoje Indijaca, pozvavši pritom na “misionarski poticaj” na indijskom podkontinentu koji bi mogao pridonijeti “solidarnosti i bratskom suživotu”.

Predvodeći misu na Trgu svetog Petra u nazočnosti desetaka tisuća vjernika, među kojima je bilo i oko 5000 Indijaca, Papa ja progasio svetima Kuriakosu Eliasa Chavaru i Eufrasiu Eluvathingal, članove sirijsko malabarske Katoličke Crkve s juga Indije, kojih je najviše u jugozapadnoj indijskoj saveznoj državi Kerali, piše Hrt.hr.

Oko tri i pol milijuna osoba sirijsko malabarskog obreda, jednog od triju kojim se služe katolici u Indiji, članovi su Crkve u Kerali koju je, prema usmenoj predaji, u prvome stoljeću ustanovio apostol Toma.

Neka Gospodin, posredstvom dvoje indijskih svetaca podrijetlom iz Kerale, zemlje misionara, dade novi poticaj misionarima crkve u Indiji da bi, nadahnuti njihovim primjerom sloge i izmirenja indijski kršćani nastavili put solidarnosti i bratskog suživota, pozvao je papa.

Papa je svetima proglasio i četvero Talijana, a u propovijedi je pozdravio primjer petorice mušakraca i žene koji su se bezrezervno posvetili služenju bolesnih, starijih, siromašnih i hodočasnika.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas