Connect with us

Vijesti

Papa uputio hitan poziv da se prekine spirala nasilja na Bliskom istoku

Objavljeno

-

EPA/HINA

Papa Franjo je u nedjelju uputio “hitan apel” za prekid “spirale nasilja koja predstavlja opasnost da se Bliski istok uvuče u još veći sukob” nakon iranskog napada na Izrael.

Hitno pozivam na prekid svake akcije koja bi mogla potaknuti spiralu nasilja, a ona bi mogla uvući Bliski istok u još veći sukob, rekao je na kraju tradicionalne nedjeljne molitve na Trgu svetog Petra.

– Uz molitvu, ali i osjećaj zabrinutosti i boli pratim vijesti koje stižu posljednjih sati o pogoršanju situacije u Izraelu zbog intervencije Irana, poručio je Sveti Otac vjernicima s prozora Apostolske palače s pogledom na slavni trg okružen Berninijevom kolonadom.

– Nitko ne bi trebao ugrožavati postojanje drugih, no sve zemlje moraju stati na stranu mira i pomoći Izraelcima i Palestincima da žive u dvjema državama, jedni pored drugih. To je njihovo pravo, istaknuo je Papa.

Ponovno je pozvao na “prekid vatre u Gazi” i na “pregovore”, zatraživši pritom da se “stanovništvu koje se suočava s humanitarnom krizom pruži pomoć” te da se “hitno oslobode taoci oteti prije nekoliko mjeseci”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas