Connect with us

Vijesti

Apel za mir

Published

on

Nakon poziva na nastavak molitve za mir u Svetoj zemlji upućenog prošle nedjelje, Sveti Otac Franjo osobno je nazvao predsjednika Shimona Peresa i predsjednika Mahmouda Abbasa podijelivši s njima vrlo ozbiljne zabrinutosti u vezi trenutne situacije sukoba kojim je zahvaćen napose pojas Gaze i koji, u ozračju sve većeg neprijateljstva, mržnja i patnje za dva naroda, odnosi mnoge žrtve i dovodi do ozbiljne humanitarne situacije, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

VaticanPrayersPeresAbbasPopeKao što je učinio tijekom svog nedavnog hodočašća u Svetu zemlju i prigodom molitve za mir 8. lipnja, Sveti Otac je zajamčio svoju neprestanu molitvu i molitvu cijele Crkve za mir u Svetoj zemlji.

Podsjetio je svoje sugovornike, koje smatra ljudima mira i tražiteljima mira, na potrebu daljnje molitve i ulaganja napora da se osigura da sve zainteresirane strane i oni koji obnašaju političku vlast na lokalnoj i međunarodnoj razini rade na okončanju svih neprijateljstava, zalažući se za primirje, mir i pomirenje u srcima, kaže se u priopćenju Svete Stolice.

Papa Franjo sa zaprepaštenjem je primio vijest o obaranju zrakoplova malezijske zračne kompanije nad istočnim dijelom Ukrajine, koja je obilježena teškim napetostima.

Papa uzdiže svoju molitvu za brojne žrtve te tragedije, kao i za njihove obitelji, upućujući još jednom sukobljenim stranama svoj iskreni apel za mir, kao i za zauzetost u iznalaženju rješenja putem dijaloga, s ciljem izbjegavanja gubitka nevinih ljudskih života, ističe se u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.

IKA

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari