Connect with us

Religija i Vjera

Papin Urbi et orbi: Poziv na globalni mir

Objavljeno

-

Papa Franjo u tradicionalnoj je uskrsnoj poruci Gradu i svijetu (Urbi et orbi) s Trga svetog Petra podsjetio na stradanja žrtava terorizma i migranata i pozvao na prekid ratova u svijetu.

[ad id=”93788″]

Papa je podsjetio na nedavne terorističke napade u Belgiji, Turskoj, Nigeriji, Čadu, Kamerunu, Obali Bjelokosti i Iraku. Pozvao je katolike da ne zaborave one muškarce i žene koji tragaju za boljom budućnošću i još brojnije migrante i izbjeglice, među kojima je mnogo djece, a koje bježe od rata, gladi, siromaštva i društvenih nepravdi.

Pozvao je na globalni mir i podsjetio na ratom pogođene države poput Sirije, Iraka, Ukrajine, Jemena, Izraela i palestinskih područja, Južnog Sudana, Burundija, Mozambika i Venezuele.

Nakon terorističkih napada na Bruxelles pojačan je policijski nadzor u Vatikanu, gdje su vjernici prolazili kroz detektore metala prije ulaska na trg.

Za vrijeme mise vazmenog bdijenja u bazilici svetoga Petra Papa je sinoć pozvao milijardu i 200 milijuna katolika diljem svijeta da ne gube nadu u sumornom svijetu. Nada je bila glavna tema mise, a Papa je tu riječ izrekao 20-ak puta tijekom kratke homilije u kojoj je govorio o kršćanskom vjerovanju u Kristovo ustajanje iz mrtvih tri dana od pribijanja na križ.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari