Papina knjiga koja isijava optimizmom

0

“Ne bojte se radosti! One radosti koju nam daruje Gospodin kad mu puštamo da uđe u naš život…”, poručuje Papa u novoj knjizi koja donosi njegovu poruku nade i optimizma za sve ljude.

Nakladna kuća Verbum objavila je novu knjigu Papinih kateheza pod nazivom “Radost naviještanja”. Svake srijede papa Franjo se, poput svojih prethodnika, susreće s velikim mnoštvom vjernika i posjetitelja u Vatikanu te im se tom prigodom obraća kao teolog i pastir, izlažući na svima razumljiv način različite vjerske teme. Te izrečene kateheze doživjele su i svoja izdanja u obliku knjiga, a čitateljima su dostupne i na hrvatskom jeziku u Verbumovu izdanju.

Nakon Papine prve knjige kateheza “Ne dajte da vam ukradu nadu!”, koja je doživjela već dva izdanja, sada je dostupna i druga knjiga kateheza naslovljena “Radost naviještanja”, koja, jednako kao i prva knjiga, isijava optimizmom u vremenu sve izraženije pesimistične slike svijeta obilježena krizama, ratovima, financijskim i industrijskim krahovima, a na osobit način i padom na moralnomu i duhovnomu planu. Papa upućuje riječ nade i ohrabrenja ne samo vjernicima, nego svim ljudima dobre volje. A posebne poruke nade i poticaja da budu radosni i da se ne boje slijediti Krista upućuje mladima.

Naglašavajući lik Krista kao ideal za čovjeka, Papa poziva na temeljitu obnovu, osobito ističući likove mučenika koji su svojim životom svjedočili ono što su vjerovali, među kojima je i velik broj onih koji i u današnje vrijeme zbog vjere bivaju pogubljeni. Silovitost takva pristupa u vremenu u kojemu je moguće izgubiti život zbog toga što slijediš svoj put obeshrabruje, ali Papa podsjeća kako u takvu svijetu Bog gradi zajednicu ljudi, ljudi na čiju savjest, milosrđe, brigu za sebe i bližnjega računa u svijetu. Na takvim temeljima papa Franjo gradi nadu u čovječanstvo i poziva na radosno svjedočenje životom, a svojim iskrenim i duboko proživljenim duhovnim obraćanjima pronalazi put da Božja riječ dospije do srca svakoga čovjeka.

Više o knjizi “Radost naviještanja” možete saznati i prelistati je na linku ovdje.

Dragi prijatelji, radost! Ne bojte se biti radosni! Ne bojte se radosti! One radosti koju
nam daje Gospodin kada mu puštamo da uđe u naš život, kada puštamo da on uđe u naš život i poziva nas da iziđemo iz sebe na periferije života i naviještamo evanđelje. Ne bojte se radosti. Samo radosno i hrabro!

Papa Franjo

Verbum.hr/Bitno.net

facebook komentari