Papino božićno pismo zatvorenicima

0

Čestitajući vam svima Božić, nadam se da ćete vidjeti i doživjeti sate, dane, mjesece i godine koje ste proveli u kažnjeničkom domu Latina, ne kao izgubljeno vrijeme ili vremenitu kaznu, već kao novu priliku za vjerodostojni rast, kako biste pronašli mir u srcu i snagu za obnovu, vraćajući se životu nade u Gospodina; nade koja nikada ne postiđuje, poručio je papa Franjo u pismu zatvorenicima okružnog zatvora u gradu Latina, u talijanskoj regiji Lazio.

Papa Franjo se ispričao što nije mogao ranije, svakome osobno odgovoriti na pisma koja su mu poslali. Pročitao ih je i u vjeri kojim su pisana, pronašao je utjehu. Papa je izrazio želju da stanari kažnjeničkog doma prime ovu njegovu poruku kao osobni odgovor svakome od njih.

– Drago mi je bilo saznati da mnogi od vas, uz pomoć kapelana, koračate putem vjere – poručio je Papa i dodao: „Potičem vas da tim putem i nastavite, s ustrajnošću i zahvalnošću srca prema svim osobama koje vam pomažu njime ići“.

Kako bi im pomogao da ostanu na putu vjere, Sveti Otac im je uz pismo poslao i novi misal.
– U svetoj misi otkrijte stazu svakodnevnog hoda s Gospodinom koji je liječnik vaših rana, uvijek vjerni prijatelj i hrana nužna za održavanje na hodu putem spasenja i oslobođenja, koji čak ni zatvorske rešetke ne mogu spriječiti – napisao je.

Izrazio je svoju blizinu zatvorenicima i njihovim obiteljima te molio da ih Gospodin utješi svojim mirom i prisutnošću. Papa Franjo ih je blagoslovio riječima: „Kralj mira, Isus Krist ispunio vas božićnom radošću i nagradio sve osobe koje su vam bliske“.

međugorje-info

facebook komentari