Connect with us

Nebuloze

Parada ponosa u Beogradu 28. rujna

Objavljeno

-

Parada ponosa, koja okuplja predstavnike gej, lezbijske, biseksualne i trans seksualne populacije, bit će održana u nedjelju 28. rujna, a predstavnik organizacionog odbora te manifestacije Goran Miletić izjavio je da će simpatizeri šetati centrom Beograda od Vlade Srbije do Narodne skupštine.

gej-parada-aleksandar-stankovicNakon održane šetnje, planirano je da se na platou ispred Skupštine Beograda održi zabava, piše ‘Politika’. Iako je ovogodišnji pride trebao biti održan 31. svibnja, od ovog datuma se odustalo zbog velikih poplava koje su u svibnju pogodile Srbiju, podsjeća list.

Organizatori ove manifestacije odustali su i od ideje da šetnja bude održana od Slavije do Trga Rebublike, a maršuta je zamijenjena i skraćena iz sigurnosnih razloga. Miletić ostavlja mogućnost da, nakon konačnog dogovora sa policijom, bude još nekih malih korekcija trase, o kojima će organizatori blagovremeno obavijestiti javnost.

Na pitanje da li vjeruje da će ove godine parada biti održana, Miletić je rekao kako vjeruje da hoće i dodao da je to “uvijek zavisilo od odluke jednog čoveka koji se nalazi na vrhu piramide vlasti, bez obzira na to iz koje partije on dolazi”.

Miletić je rekao da organizatori Parade ponosa imaju odličnu suradnju sa policijom i podršku ministrice za europske integracije Jadranke Joksimović i članova njenog kabineta, kao i velikog broja veleposlanika zapadnih zemlja. “Do sada nije bilo prijetnji sudionicima Parade ponosa”, rekao je Miletić, prenosi Fena.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas