Connect with us

Iz Svijeta

Pariška policija neće dopustiti ‘Konvoj slobode’

Objavljeno

-

Foto: EPA

Pariška policija u četvrtak je objavila da će zabraniti motoristički prosvjed “Konvoj slobode” u francuskom glavnom gradu od 11. do 14. veljače, inspiriran prosvjedima u Kanadi protiv epidemioloških mjera uvedenih zbog koronavirusa.

Prosvjednici su u srijedu krenuli s juga Francuske u takozvanom “Konvoju slobode” prema Parizu gdje bi zatražiti kraj epidemiološkim mjerama. Organizatori su rekli da će od petka navečer “blokirati prijestolnicu”.

Prosvjed je nadahnut sličnim demonstracijama u Kanadi.

“Bit će uvedene posebne mjere (…) koje će spriječiti blokadu cesta, kažnjavati i privoditi prekršitelje ove zabrane”, navodi se u priopćenju prefekture.

Otprilike 200 prosvjednika se skupilo na parkiralištu u Nici, na francuskoj sredozemnoj obali, od kojih su mnogi izvjesili kanadske zastave u znak podrške vozačima kamiona u Kanadi, koji prosvjeduju protiv tamošnjih epidemioloških mjera. Konvoji su krenuli i iz Bayonnea i Perpignana.

Prosvjednici su predvidjeli u petak navečer stići u Pariz a neki pozivaju da se potom krene prema Bruxellesu kako bi se u europskoj prijestolnici u ponedjeljak postiglo “europsko usklađivanje”.

“Organizator zabranjenih demonstracija može biti kažnjen s do šest mjeseci zatvora i 7500 eura”, pojasnila je prefektura. Kazne su predviđene i za sudionike. (Hina)

Prosvjedi u Kanadi: 13. dan blokade, zabrinutost za gospodarstvo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari