Connect with us

Iz Svijeta

Pariz: Ubojica policajke sudjelovao u novoj pucnjavi, uzeo i taoce

Published

on

Muškarac osumnjičen za napad u kojem je poginula jedna policajka u četvrtak južno od Pariza identificiran je a dvije njemu bliske osobe privedene su u petak ujutro, rečeno je iz dobro obaviještenih izvora.

13:30 – Osumnjičenik za ubojstvo policajke sudjelovao je u još jednom incidentu. Ovaj put, u pucnjavi na košer tržnici u istočnom dijelu Pariza. U pucnjavi je, javljaju francuski mediji, ranjena jedna osoba, a osumnjičeni je uzeo taoce.

12:00 – “Osumnjičeni je identificiran. Privedene su dvije osobe iz njegove bliske okoline”, kazali su izvori.

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve ranije je ustvrdio da je došlo do napretka u istrazi o toj pucnjavi u kojoj je jedna osoba poginula a jedna teško ranjena u četvrtak ujutro, manje od 24 sata nakon napada na satirički tjednik Charlie Hebdo.

Francuske vlasti nisu utvrdile nikakvu vezu između pucnjave do koje je došlo u gradu Montrougeu koji graniči s južnim dijelom Pariza i napada s 12 poginulih i 11 ranjenih prethodnog dana u sjedištu tjednika Charlie Hebdo u 11. pariškom okrugu.

Istraga je ipak povjerena sucima specijaliziranima za područje protuterorizma na pariškom sudu, “s obzirom na trenutni kontekst” i teškog naoružanja koji je nosio ubojica.

Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari