Pratite nas

Komentar

Pater Ike Manduric: Abortus je najveći poraz čovječanstva, i najveći je znak jada ovog roda

Objavljeno

na

Abortus je najveći poraz čovječanstva, i najveći je znak jada ovog roda. A iza njega stojimo svi mi – cijeli ljudski rod.

Mame, očevi, djevojke, žene – to čine jer smo mi jadnici, kukavice, šutljivci, cmizdravci; jer mi peremo ruke kao Pilat, jer „ne bi se štel mešati.“ Jer smo jadni.

Abortus je najveći poraz čovječanstva, a Hod za život je najveći i najučinkovotiji boj u borbi za život. Nema jačeg od javnog svjedočenja, i ispovijedanja vlastitoga stava, običnog jednostavnog hoda gradom u to ime.

Idemo gospodo! Nema se što čekati.
Idemo branitelji! Pa bar se vi ne bojite.
Idemo mladi! Pa bar vi znadete vjerovati u ideale.
Idemo katolici! Bar je vama, život koji vam je darovan, svet.

Puno je kukavica. Oni se boje.
Puno je slijepih. Oni ne vide.
Puno je nepravednih. Oni nisu slobodni.
Ali puno je i nas. Najviše nas je.

Idemo Zagrebe! Svi u subotu Ilicom, od trga do trga, na najveći festival života godine.

Pridružite se Hodu za život u Zagrebu i Splitu!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Ostanimo mudri i odani ideji o boljoj Hrvatskoj, onakvoj kakvu svi želimo

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Milijan Brkić čestitao je danas svim hrvatskim državljanima Dan hrvatske državnosti putem svog Facebooka. Brkić je poručio Hrvatima neka ostanu “posvećeni, uporni, strpljivi, mudri i  odani ideji o boljoj Hrvatskoj, onakvoj kakvu svi želimo”.

Čestitku Milijana Brkića prenosimo u cijelosti:

“Danas obilježavamo jubilarnu 30. obljetnicu Dana državnosti Republike Hrvatske, povijesnog trenutka konstituiranja prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora.

Nakon života u uvjetima ograničenih sloboda, zbog strahovlade komunističkog režima, naš narod je konačno zakoračio u politički pluralizam. Nedugo zatim, hrvatski branitelji su ovu hrabru odluku branili od svih onih koji nisu voljeli i željeli slobodnu i neovisnu nam Hrvatsku!

Ujedinjeni hrvatski domoljubi, dragovoljci, branitelji i narod odlučili su pod cijenu svojih života braniti čast, dostojanstvo i pravo Hrvata na samoodređenje! Naša trajna obveza je prenositi ISTINU budućim generacijama i osvijestiti značaj svih bitnih događaja utkanih u temelje hrvatske državnosti, a koji su obilježili noviju hrvatsku povijest. To je naša dužnost i prema svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote kako bi mi danas živjeli u slobodnoj

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Prvi državni blagdan napokon se ‘vratio kući’

Objavljeno

na

Objavio

Kolinda Grabar Kitarović je na svom Facebooku poručila kako se prvi državni blagdan “napokon vratio kući”.

Danas, kada se naš prvi državni blagdan napokon „vratio kući“, svim Hrvaticama i Hrvatima i hrvatskim državljankama i državljanima u Domovini, Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, s velikom radošću i ponosom čestitam Dan hrvatske državnosti.

Proslavimo ga onako kako je želio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, izražavajući vrijednosti i težnje što ih je Hrvatski sabor stoljećima čuvao: državnost, želju za samostalnošću i slobodom.

To su vrijednosti koje smo čuvali i branili kroz povijest, a posebno u Domovinskom ratu, hrabrošću i vjerom, uz mnoge i velike žrtve. Ponosni na učinjeno, nastavimo u zajedništvu uređivati našu Hrvatsku onakvom u kakvoj zaslužuju živjeti naša djeca i unuci.

Govor. Dr. Franje Tuđmana – 30. Svibnja 1990.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari