Pratite nas

Komentar

Pater Ike Mandurić: Fuj Haagu i svim svjetskim izdajnicima, ma kako bili ušminkani i uljudbeni

Objavljeno

na

Pita me, privatno porukom, jedan nepoznati pobožni katolik, svet i skrušen kakvi i inače jesmo, profinjene savjesti: kako je moguće da ja podržavam mise za – zar ne – osuđenog ratnog zločinca, a da pri tome, prije toga, nismo odslužili mise za one koje je on pobio.

Da pojasnimo: očito nismo odslužili takve mise, jer da jesmo, on bi valjda znao. te, drugo: očito da je Praljak neke ljude pobio. Ta, Haaški sud je – zar ne – tako presudio. Ima tu još materijala za sablažnjavanje i čuđenje.

No, dobri sveti katolik je, pribran kakav je, ostao samo na ovome. I umiljato me zove, nekoliko puta u duge rečenice ubacujući preklinjući vapaj – kako to sveci inače milosrdno čine – „dragi pater Ike“, itd… – ne bi li moju zadrtost malko prizvao pameti i pokajanju.

Naravno, rugam se. Volim ruganje, jer i Isus se znao tako narugati lažljivosti, ludosti, sljepoći, nevjeri… svakom ljudskom sebeljubnom kukavičluku.

Odgovorio sam mu, daštaću – i lako je to kad ima milijun argumenata. Ako ima još nekih kojima to nije jasno…
———–
Zvršava čovjek ovako: “Možete li mi to odgovoriti, dragi pater Ike? Božji blagoslov.”
uvijek ljubazan kakav jesam, ja odgovorim:
Mogu.
Sud koji oslobađa krvnike nad Vukovarom i Ovčarom, gubi svaki kredibilitet. Sud koji ne procesuira puno veće zločine koji su se dogodili nad Hrvatima, više ne može biti pravedan sud.

Laž je da je Praljak naložio, a još manje izvršio ijedan zločin. Poznam čovjeka – još dok sam bio u HVO-u.
Ti si naivan čovjek. Ili se praviš blesav.

Praljak je jedan od najčasnijih i najhumanijih, ako ne i najhumaniji časnik Domovinskog rata. Sramota je da tako malo znaš, a tako rado i brzo sudiš.
I ti katolik i kršćanin???
————–
No, ne mislim ja da je on loš. Sigurno dobar čovjek. Ali netko mu savjest unakazio, i stvarno mi žao. A takvih ima dosta.

Brine me to, i pitam se. kako ovi moji poneki Katolici mogu biti tako zatucani i slijepi? Tako ustrašeni i ludasti? Tko ih to zavede, i kad to? Kako je moguće da ne vide i ne shvaćaju da je svaki zemaljski sud nesavršen – te se može prevariti i kad to ne bi htio – kako se zna i može prevariti svaka ljudska misao. Te, još više, kako jedan katolik s citatom iz Evanđelja na profilu, može zaboraviti da, osim što se svaki ljudski sud zna varati – isti taj svaki ljudski sud i svaki centar moći, vrlo lako zna postati zarobljen u rukama sotone i zloga.

Onako kako to što bijaše Pilatov sud, a s njim i brojni rimski sudovi što sudiše, ne samo nevine, nego i svete, i to baš radi dobrote i svetosti? Kako jedan moj katolik, može biti tako slijep i da ne shvaća kako sotona Hrvatsku mrzi – stoga što je katolička i Rimu tako vjerna?

Recite mi, kako se to dogodilo, kad se to dogodilo? Zar lekcija sa Stepince, koja bijaše skoro nedavno – ta mnogi se toga sjećaju – nije bila dovoljna? – i svi sudovi onog vremena?

Kako je moguće da jedan katolik nije naučio lekciju dugu 2000 godina, i da je, nakon svega, pomislio da je to vrijeme prošlo, i kako svijetom više ne caruje knez ovoga svijeta?

Pravda i istina? O, Bože mili! Zar jednom zrelom muškarcu treba otvarati oči i u pogledu toga kako, svijet nikad neće voljeti katoličko i Rimu vjerno; kako svijet nikad neće voljeti neprodanost, samosvojnost, slobodarstvo, istinu?

Ako se još netko sablažnjavao oko ovoga, neka mi se samo javi. Ja sam u ovoj kateheti majstor. U Inbox, ili kako god hoće. Sve ću mu rastumačiti. Ta, to je moj posao, zar ne?

Katolik, a klanja se, kao mjerodavnom, nekom sudu tamo Haaškom. Dođe mi da hraaknem na njega. Kao i na sve, nevjerno, licemjerno, izdajničko, kurvanjsko.

Tko se gubi oko klanjanja idolima ovoga svijeta – i tko se nije drznuo kristovski zamrziti ga, neće znati ni biti vjeran istini i Kristu. Izgubit će se. To je ono što me žalosti, ljuti, i čudi. Ta pitam se, ako je tako s mojim izvrsnim katolicima, gdje smo mi bili?

Fuj Haagu i svim svjetskim izdajnicima, ma kako bili ušminkani i uljudbeni. Meni se gadite, gadite mi se, i po svijetu, i po Hrvatskoj, gdje god da ste!

Hrvoje Hitrec: U Praljkovi otrovu bila je otrovna smjesa poznatih hrvatskih veleizdajnika

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Ivan Hrstić – ‘Uvrijeđeni pravednik’ Pupovac ne odstupa ni milimetra…

Objavljeno

na

Objavio

Pupovac je upotrijebio svoj uobičajeni arsenal uvrijeđenog pravednika – dramatske stanke, uzbuđeni crescendo i bolni decrescendo, u jednom trenutku odlučno je optuživao glasom narodnog tribuna, u drugom brada je drhtala, suze je gutao – na tren bio sam uvjeren da će ovaj put i na oko kanuti – ali nije odstupio ni milimetar od stava da njega nitko nema pravo prozivati i pozivati na red, komentirao je današnje obraćanje Milorada Pupovca novinar i kolumnist Ivan Hrstić, koji je među ostalim sudjelovao na tiskovnoj konferenciji, te postavio Pupovcu nekoliko pitanja.

Za razliku od hrvatske predsjednice koja se pravi da nije čula pokliče na stadionu, ja sam čuo riječi izgovorene u Bačkoj Palanci, veli Pupovac.

No, zašto nije reagirao? Zašto ni obrvu nije podignuo prije tri godine u Busijama, kad je Vučić govorio da će “hrvatski krst uvek da bude kukasti”?

To, veli nije čuo, za to ne zna, iako sam mu to isto pitanje postavio i prije tri godine, navodi Hrstić.

Na takva pitanja ne odgovara, nego brzo prelazi na sve ono što se u Hrvatskoj navodno događa, od relativizacije Jasenovca do revitalizacije ustaštva, a što sve zapravo služi kao argumentacija da je Vučić u svojim ogavnim optužbama – barem dijelom u pravu, dodaje Hrstić.

I dogodine će za obljetnicu Oluje doći pod noge Vučiću, tako mu, kaže, njegova savjest nalaže…

Ivan Hrstić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Silvana Oruč Ivoš o Pupovcu: Pravo je pitanje, koga on uopće zastupa?

Objavljeno

na

Objavio

“Svašta je izustio Pupovac, no kʼo zmija noge, krije stanovite činjenice – npr. da je na posljednjim izborima za Hrvatski sabor, od ukupno 138.539 birača pripadnika srpske manjine, glasovalo (prema službenim podacima DIP-a) 19.534 birača, odnosno 14,10 posto.

Dakle, čak 86 posto pripadnika srpske manjine u Hrvatskoj nije sudjelovalo i biralo svoje zastupnike na posebnoj listi koju predvodi Pupovac što se može tumačiti i tako da ne žele da ih zastupa Pupovac sa svojom velikosrpskom, ratnohuškačkom i rušilačkom politikom.

Jer što bi Pupovac radio kada ne bi konfrontirao većinski hrvatski narod sa srpskom manjinom u HR?!

Koja bi bila Pupovčevu svrha i uloga kada ne bi bilo tenzija?? Velika većina Srba u Hrvatskoj želi normalan i miran život kao i svi ostali građani, a Hrvatsku gledaju kao svoju Domovinu. Pupovac je taj koji to ne želi jer od čega bi živio u tom slučaju?! Pravo je pitanje, koga on uopće zastupa?”, napisala je Oruč Ivoš na Facebooku.

Milorad Pupovac: Možda je vrijeme da se o nekim stvarima počne govoriti…’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari