Pratite nas

Komentar

Pater Ike Mandurić: Fuj Haagu i svim svjetskim izdajnicima, ma kako bili ušminkani i uljudbeni

Objavljeno

na

Pita me, privatno porukom, jedan nepoznati pobožni katolik, svet i skrušen kakvi i inače jesmo, profinjene savjesti: kako je moguće da ja podržavam mise za – zar ne – osuđenog ratnog zločinca, a da pri tome, prije toga, nismo odslužili mise za one koje je on pobio.

Da pojasnimo: očito nismo odslužili takve mise, jer da jesmo, on bi valjda znao. te, drugo: očito da je Praljak neke ljude pobio. Ta, Haaški sud je – zar ne – tako presudio. Ima tu još materijala za sablažnjavanje i čuđenje.

No, dobri sveti katolik je, pribran kakav je, ostao samo na ovome. I umiljato me zove, nekoliko puta u duge rečenice ubacujući preklinjući vapaj – kako to sveci inače milosrdno čine – „dragi pater Ike“, itd… – ne bi li moju zadrtost malko prizvao pameti i pokajanju.

Naravno, rugam se. Volim ruganje, jer i Isus se znao tako narugati lažljivosti, ludosti, sljepoći, nevjeri… svakom ljudskom sebeljubnom kukavičluku.

Odgovorio sam mu, daštaću – i lako je to kad ima milijun argumenata. Ako ima još nekih kojima to nije jasno…
———–
Zvršava čovjek ovako: “Možete li mi to odgovoriti, dragi pater Ike? Božji blagoslov.”
uvijek ljubazan kakav jesam, ja odgovorim:
Mogu.
Sud koji oslobađa krvnike nad Vukovarom i Ovčarom, gubi svaki kredibilitet. Sud koji ne procesuira puno veće zločine koji su se dogodili nad Hrvatima, više ne može biti pravedan sud.

Laž je da je Praljak naložio, a još manje izvršio ijedan zločin. Poznam čovjeka – još dok sam bio u HVO-u.
Ti si naivan čovjek. Ili se praviš blesav.

Praljak je jedan od najčasnijih i najhumanijih, ako ne i najhumaniji časnik Domovinskog rata. Sramota je da tako malo znaš, a tako rado i brzo sudiš.
I ti katolik i kršćanin???
————–
No, ne mislim ja da je on loš. Sigurno dobar čovjek. Ali netko mu savjest unakazio, i stvarno mi žao. A takvih ima dosta.

Brine me to, i pitam se. kako ovi moji poneki Katolici mogu biti tako zatucani i slijepi? Tako ustrašeni i ludasti? Tko ih to zavede, i kad to? Kako je moguće da ne vide i ne shvaćaju da je svaki zemaljski sud nesavršen – te se može prevariti i kad to ne bi htio – kako se zna i može prevariti svaka ljudska misao. Te, još više, kako jedan katolik s citatom iz Evanđelja na profilu, može zaboraviti da, osim što se svaki ljudski sud zna varati – isti taj svaki ljudski sud i svaki centar moći, vrlo lako zna postati zarobljen u rukama sotone i zloga.

Onako kako to što bijaše Pilatov sud, a s njim i brojni rimski sudovi što sudiše, ne samo nevine, nego i svete, i to baš radi dobrote i svetosti? Kako jedan moj katolik, može biti tako slijep i da ne shvaća kako sotona Hrvatsku mrzi – stoga što je katolička i Rimu tako vjerna?

Recite mi, kako se to dogodilo, kad se to dogodilo? Zar lekcija sa Stepince, koja bijaše skoro nedavno – ta mnogi se toga sjećaju – nije bila dovoljna? – i svi sudovi onog vremena?

Kako je moguće da jedan katolik nije naučio lekciju dugu 2000 godina, i da je, nakon svega, pomislio da je to vrijeme prošlo, i kako svijetom više ne caruje knez ovoga svijeta?

Pravda i istina? O, Bože mili! Zar jednom zrelom muškarcu treba otvarati oči i u pogledu toga kako, svijet nikad neće voljeti katoličko i Rimu vjerno; kako svijet nikad neće voljeti neprodanost, samosvojnost, slobodarstvo, istinu?

Ako se još netko sablažnjavao oko ovoga, neka mi se samo javi. Ja sam u ovoj kateheti majstor. U Inbox, ili kako god hoće. Sve ću mu rastumačiti. Ta, to je moj posao, zar ne?

Katolik, a klanja se, kao mjerodavnom, nekom sudu tamo Haaškom. Dođe mi da hraaknem na njega. Kao i na sve, nevjerno, licemjerno, izdajničko, kurvanjsko.

Tko se gubi oko klanjanja idolima ovoga svijeta – i tko se nije drznuo kristovski zamrziti ga, neće znati ni biti vjeran istini i Kristu. Izgubit će se. To je ono što me žalosti, ljuti, i čudi. Ta pitam se, ako je tako s mojim izvrsnim katolicima, gdje smo mi bili?

Fuj Haagu i svim svjetskim izdajnicima, ma kako bili ušminkani i uljudbeni. Meni se gadite, gadite mi se, i po svijetu, i po Hrvatskoj, gdje god da ste!

Hrvoje Hitrec: U Praljkovi otrovu bila je otrovna smjesa poznatih hrvatskih veleizdajnika

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Glasnović: Jugoparaziti indexa pljuju po žrtvi Vukovara i hrvatskim svetinjama (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

JUGOPARAZITI

Dokle će ih Hrvati trpjeti i gledati kako tzv. hrvatske institucije otimaju iz usta starcima, bolesnicima, obiteljima, djeci.. i šopaju prehrambeni lanac jugoparazita kao što je Matija Babić, (Index) i drugi jugozomboidi koji patološki mrze i rastaču hrvatsko tkivo i pljuju po svemu što je Hrvatima sveto?

JUGOPARAZITI INDEXA PLJUJU PO ŽRTVI VUKOVARA I HRVATSKIM SVETINJAMA. DOKLE ĆE IH ŠTITITI I ŠOPATI INSTITUCIJE RH IZ HRVATSKOG DŽEPA?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Culej: Obnovili smo zgrade, obnovili smo sve, ali ranjene duše Vukovara nikad nisu obnovljene

Objavljeno

na

Objavio

HDZ-ov saborski zastupnik, Stevo Culej, komentirao je u Saboru aktualne političke teme.

Dotaknuo se Vukovara. “Za Vukovar je učinjeno puno, barem što se tiče obnove uništenih i razorenih objekata, ali sve vlade nisu dovoljno učinile za građane Vukovara, da bi oni bili slobodni u svome gradu, u svojim promišljanima, u svojim planovima, kada se ne bi morali osvrtati na prošlost i na ono što je svima učinieno, ona nepravda, jer tu obnova nije nikad dovršena onako kako je trebala biti. Obnovili smo zgrade, obnovili smo sve, ali ranjene duše Vukovara nikad nisu obnovljene”, rekao je Culej za N1, istaknuvši da je politička volja uvijek postojala.

“Ali je uvijek zaostajala kad se trebala provoditi. Ja se nadam da će ova Vlada ispuniti barem dio očekivanja hrvatskih građana, posebno da će se pravosuše aktivirati u onom dijelu u ispravljanju nepravde prema žrtvama Vukovara”, rekao je Culej.

Upitan je li zadovoljan angažmanom Vlade po pitanju Vukovara, Culej je rekao da ne zna zašto se potencira to je li on zadovoljan ili nezadovoljan. “Nikad čovjek neće biti zadovoljan ako si je postavio velike ciljeve u životu. Prema cilju se ide ubrzano ili polako, ali prema njemu se mora stići”, rekao je Culej. dodavši da naravno da podržava Vladu.

Komentirao je treba li Milorad Pupovac biti u Koloni sjećanja. “I Milorad Pupovac i svi hrvatski građani zbog budućnosti Hrvatske i nas i svih drugih građana bilo bi potrebno da su u ovoj i drugim kolonama, ali svatko prema svojoj savjesti neka odluči hoće li biti ili neće”, rekao je

Komentirao je i sliku branitelja Jeana Michela Nicoliera, koja se pojavila u Saboru, a na kojoj on na uniformi ima znak HOS-a. “Određena obilježja iz burne hrvatske povijesti mnogi shvaćaju kao uvredu ili nekako drugo i ja to shvaćam kao sudionik toga vremena kao povijesnu činjenicu da su određeni ljudi u određenim ratovima nosili određene oznake. Tako je i povijesna činjenica da je pokojni Jean Michel Nicolier nosio oznaku HOS-a”, rekao je Culej.

 

Zekanović: Neka Pupovac ostane kući!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari