Connect with us

Komentar

Pater Ike Mandurić ne zaziva novi Bljesak i rat nego novi moral

Objavljeno

-

Samo zlobnici u medijima, a upravo se pokazalo da ih ima podosta, mogli su optužiti patera Iku Mandurića (koji je postao poznat nakon što je 2015. u vrijeme braniteljskog prosvjeda spriječio specijalnu policiju da uđe u crkvu sv. Marka u Zagrebu) da pjesmicom koju je objavio na Facebooku zaziva novi Bljesak, novi rat.

Ne jednom, i dosad su Domovinski rat i vrijednosti koje je branio znali poslužiti kao mirnodopske metafore, a upravo je o tome riječ kad Mandurić “zaziva novi Bljesak – koji će opet rasvijetliti laži”, Bljesak “neki novi, za ovo vrijeme, s novim oružjem”.

Ne zaziva se, dakle, rat, oružje, bojište nego neko novo svjetlo, neki bljesak koji će razotkriti laži, zazivaju se neke nove društvene vrijednosti kakve su resile obranu domovine. Kakvo bi to bilo “novo oružje” u novom Bljesku? Zar nuklearno? Smiješno!

Očito je riječ o prenesenom značenju, o novom moralu koji je potreban Hrvatskoj.

Ali kad tko u nečemu želi vidjeti ono čega nema, on to doda, izmisli i podmetne, pogotovo crkvenom čovjeku koji tobože zagovara ono što se protivi njegovu poslanju.

A budući da je Mandurić u javnosti nesvakidašnja pojava, eto još jednog razloga da optužba protiv njega bude “uvjerljiva”, komentirao je /VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari